Ako som sľúbila, tento týždeň budú na blogu oba recepty medzi ktorými ste si mohli vybrať. Tu nájdete šošovičový dahl a dnes to bude o ďalšom z mojich veľkých objavov a to aké dobré môžu byť mrkvové muffiny.
Článok stíham napísať len tak-tak, lebo ako pozerám na hodinky, nedeľa sa už blíži ku svojmu koncu, ale ja to ešte určite zvládnem!
Mrkva
Mrkva je zelenina, to asi všetci vieme. Zelenina, ktorú by som žiadneho sladkého receptu nedala. Ale to som hovorila pred nedávnom. Teraz by som nepoužila napríklad cuketu, ale o týždeň tu možno bude tak veľmi obúbený, cuketový chlebík (ak ste ho niekto robili a máte osvedčený recept, podeľte sa prosím, so mnou na IG – dík!).
Sociálne siete sú však zbraň veľmi silná a tak som neodolala všetkým tým krásnym fotkám mrkvových koláčov a rozhodla sa vyskúšať zakomponovať mrkvu do môjho sladkého pečenia. No začala som v miernejšej forme, nebudem hneď skladať celú tortu, keď ešte ani neviem, či mi to bude chutiť. Preto som vybrala niečo, čo možno nalomí aj vás, ak to budete chcieť vyskúšať. Keď sa nad tým zamyslíme, sú to vlastne jednohubky, tie muffiny, že?



Postup
v zásade podobný výrobe klasických muffinov, na ktoré ešte stále píšem recept a nie je hotový :D. Pardon.
V mieske vymiešame 3 celé vajíčka s 50g bieleho a 50g trstinového cukru. Následne pridáme 1/2 hrnčeka oleja a 1 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL škorice a 1/2 ČL korenia do perníka (nie toho kypriaceho) a tiež 150g hladkej múky.
Keď je cesto vymiešané, pridáme na drobno nastrúhanú mrkvu aj so šťavou ktorú počas strúhania mohla pustiť. 150g tejto mrkvy už vmiešame do cesta len stierkou a máme hotovo. Košíčky na muffiny plníme do 3/4 a pečieme asi 20 minút pri 180 stupňoch. Testujeme špáratkom 😉
Ak ľúbite oriešky, odporúčam pridať na drobno nakrájané vlašské orechy, ktoré sa skvelo hodia k mrkve!
A to je všetko. Článok som evidentne napísať stihla, recept je naozaj jednoduchý a rýchly (čo mi dosť pomohlo), mrkvové muffiny chutia prekvapivo dobre a nie je tam tú mrkvu cítiť tak, že by ste mali pocit, že ste zajko.
Celé dobre, takže odporúčam 🙂
Najlepšie mrkvové muffiny
Ingrediencie
- 150 G hladkej múky
- 50 G cukru
- 50 G trstinového cukru
- 3 vajíčka
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1 ČL škorice
- 1/2 HR oleja
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 1/2 ČL perníkového korenia
- vlašské orechy
Postup
- V mieske vymiešame celé vajíčka s bielym a trstinovým cukrom.
- Následne pridáme olej, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
- Teraz primiešame hladkú muku a cesto vymiešame tak, aby nám neostali žiadne hrudky z múky.
- Keď je cesto vymiešané, pridáme na drobno nastrúhanú mrkvu aj so šťavou ktorú počas strúhania mohla pustiť. Mrkvu už vmiešame do cesta len stierkou a máme hotovo.
- Košíčky na muffiny plníme do 3/4 a posypeme na drobno nasekanými vlašskými orechmi.
- Pečieme asi 20 minút pri 180 stupňoch.