Na bublanine je skvelé, že do nej môžete dať sezónne ovocie a bude výborná. Dokonca do nej môžete dať aj ovocie zavárané, či mrazené a stále bude mňamózna. Táto maková bublanina s malinami nie je vôbec iná, je presne tak isto vynikajúca.
Maková bublanina
Ak si dobre spomínam, tak tento recept je vlastne jeden veľký experiment, ktorý si so sestrou kedysi upiekli. Mak je veľká láska a do sladkého pečiva, alebo koláčika jednoducho pasuje. Tak sme recept na bublaninu trošku obmenili na makovú bublaninu. Potom to bolo ešte niekoľko pokusov a osvedčený recept bol na svete.
Postup prípravy bublaniny
Začínam mať pocit, že sa opakujem, ale postup je naozaj jednoduchý aj tentokrát 🙂
V nádobe vyšľaháme vajíčka a postupne pridávame: práškový cukor, mlieko, olej,rum, poluhrubú muku, kypriaci prášok a mak.
Po niekoľkých minútach, keď je cesto naozaj vyšľahané ho môžeme preliať do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto poukladáme kúsky ovocia, celé, alebo krájané a vložíme do rúry.
Bublaninu pečieme asi 30 minút pri 180°C
Môžeme posypať práškovým cukrom a papáme 🙂
Toto je asi nakratší článok ktorý som kedy napísala a mám k nemu najviac fotiek 😀 Ako naschvál
Maková bublanina s malinami
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja iný, ako olivový
- 1/2 hrnčeka rumu
- 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka maku môže byť mletý, aj celý.
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- ovocie čerstvé, mrazené alebo zavárané
Postup
- Vyšľaháme vajíčka
- Do vyšľahaných vajíčok postupne pridávame: práškový cukor, mlieko, olej,rum, poluhrubú muku, kypriaci prášok a mak.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Na cesto na plechu poukladáme kúsky ovocie (celé, alebo nakrájané)
- Pečieme cca 30 minút pri 180°C