Lievance s banánom a javorovým sirupom

americke-lievance-recept-s-bananom-javorovym-sirupom

Na raňajky, alebo na obed, tieto lievance budete milovať!

Postup

Ak doma nemáte panvičku určenú na pečenie lievancov, vôbec to nevadí a môžete si ich pripraviť aj na akejkoľkvej inej panvici. Ja som však pred nedávnom trošku investovala presne do takejto panvice a bola som nadšené aké krásne okrúhle moje lievance boli bez akejkoľvek extra snahy. Je to však len estetická čerešnička a na chuti to nič nemení. Tak teda, akúkoľvek zbierku panvíc doma máte, poďme piecť 🙂

Všetky suroviny spolu vymiešame, ideálne v poradí: vymiešať vajíčka, pridať mlieko a nakoniec pridať všetky sypké suroviny. Takto vymiešané cesto necháme 20 minút odpočívať v miske a následne pečieme lievančeky na strednom plameni. Začíname s pár kvapkami oleja na rozohriatej panvici, ale po prvej „várke“ lievancov už olej nepridávam.

V podstate je princíp rovnaký ako pri pečení palaciniek, lievance otáčame na panvici až vtedy, keď už vrch nie je tekutý, ale aspoň jemne upečený. Lievanec otočíme a z druhej strany pečieme o niečo kratšie aby sa nepripriekol.

Niečo extra

Lievance podávame s čerstvým banánom (prípadne iným ovocím) a polejeme javorovým sirupom. Viem, že javorový sirup má pomerne špecifickú chuť, ale odporúčam vyskúšať. 🙂

Lievanc esú najlepšie ešte teplé, kým sú krásne nadýchané.

Ak obľubujete sladké raňajky, tieto budete zbožňovať 🙂

Ak by ste chceli a raňajky vyskúšať aj niečo iné, tu je niekoľko receptov, ktoré sa na to budú hodiť 🙂

americke-lievance-recept-s-bananom-javorovym-sirupom
americke-lievance-recept-s-bananom-javorovym-sirupom

Suroviny na lievance

2 vajíčka
250 ml mlieka
200 g hladkej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
10 g vanilínového cukru

banány, alebo iné ovocie a javorový sirup

Pridaj komentár