Horúca čokoláda na chladný jesenný večer

horuca-cokolada-bez-smotany

Tá dospelosť mi dáva poriadne zabrať 😀
Už nechcem piť ani instatné nápoje ktoré sú pripravené bez akejkoľkvek námahy, pretože mi to príde až príliš jednoduché na to, koľko mám rokov. A pritom Granko mám rada a ževraj obsahuje extra vápnik (ktorý by sa mi nesmierne hodil 😀 ). No nedám si ho, lebo to vnímam ako obchádzanie pravidiel. Viem, že pre niekoho to môže byť zvláštne, ale dám vám na konci článku krátky popis toho, o čom hovorím, vďaka čomu možno pochopíte, čo mám na mysli.
Späť k téme. Takto nejako (bez obchádzania pravidiel) vznikol aj tento recept. Poctivé suroviny a všetko vytvorené doma. To je horúca čokoláda.

Myslím si, že horúca čokoláda padne dobre určite každému, kto cez deň vystrčil nohu z bytu/domu a vrátil sa do tepla domova. A je to univerzálny nápoj. Rozumie mu dospelý aj dieťa a chutí nám (asi) všetkým. Rozhodla som sa teda pripraviť variantu bez cukru, na za to s presladeným toppingom či teda marshmallows :3 ktoré môžete nepoužiť, prípadne nahradiť niečím menej kalorickým.

Domáca horúca čokoláda

Základom pre horúcu čokoládu je čokoláda, samozrejme.
Som presvedčená, že teplý nápoj by sa dal pripraviť z akejkoľvek čokolády, no nikto vám nezaručí, že to nebude presladené, alebo len riedka hnedá /“mliečna“ tekutina 😀

Aj keď nie každý má rád horkú čokoládu, v tomto recepte je kľúčová pre dosiahnutie správnej chuti a konzistencie. Ja ju tiež rada nemám, ale obetovala som sa, pre tú chuť 🙂

horuca-cokolada-recept

Postup

je veľmi jednoduchý. Mlieko zohrajeme v hrnci, pridáme doň čokoládu, ktorú miešaním vareškou roztopíme, dosypeme kakao a počkáme, kým čokoláda o niečo zhustne.
Čokoládu nalejeme do hrnčekov a ozdobíme marshmallows.

Jdnoduché a tak efektné 🙂

Domáca horúca čokoláda

Neinstantná horúca čokoláda z poctivých surovín
Príprava2 mins
Varenie/Pečenie10 mins
Chod: Dezerty, Nápoje
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Simona

Ingrediencie

  • 200 g kvalitnej horkej čokolády
  • 200 ml mlieka
  • 10 g kakaa
  • marshmallows

Postup

  • V zohriatom mlieku roztopíme horkú čokoládu
  • Pridáme kakao
  • Povaríme, kým čokoláda zhustne
  • Podávame s marshmallows

Odkaz na video o marketingu koláčových mixov

horuca-cokolada-bez-cukru

Ak nehovoríte po anglicky, ide v zásade o toto:

V období, keď firmy prvýkrát prišli s cake-mixom, alebo teda tou krabicou, ktorá zázračne obsahuje koláč, bolo potrebné do mixu pridať len vodu/olej. Takýto mix sa nepredával, pretože ženy v domácnosti ( vtom čase regulérne „povolanie“ ) mali pocit, že klamú. Že nerobia dosť preto, aby daný koláč pripravili. Marketingové spoločnosti vtedy prišli s nápadom, aby ženy pridávali okrem vody aj vajíčko. Ženy vtedy nadobudli pocit, že už pre výrobu koláča musia spraviť viac a mix sa začal predávať. Tak isto sa cítim ja s Grankom, že blufujem 😀 Rozumiete?
Či už áno, alebo nie, dúfam, že vás to aspoň niečo nové naučilo o marketingových stratégiách, ktoré sa asi až tak nezmenili 🙂

Pridaj komentár