Nepečený oreo cheesecake?
Nie všetky recepty na nepčené dobroty sú hneď aj jednoduchšie.
Ľudia často uprednostnia recept, v ktorého názve je slovo „nepečený“.
Prečo to robíme? Veď ak je to nepečené a má to mať vo výslednom efekte nejakú pevnú štruktúru, s najväčšou pravdepodobnosťou to pôjde do chladničky a ja budem čakať. Ja nerada čakám.
A ešte menej rada čakám na jedlo, ktoré musí stuhnúť v chladničke. Ak by som to upiekla, môžem to zjesť aj hneď. Aj teplé.
Ale nie všetko je rovnako dobré. A tento nepečený oreo cheesecake teraz všetkých presvedčí, že na toto sa čakať oplatí!
Áno, čakáme, pretože na dobré, sa čakať oplatí. A ak ti niekto sľúbi, že to jedlo bude stáť za to, tak počkáš. Aj hodinu, aj dve. Ideálne počkáš v noci, keď budeš spať a medzitým sa bude jedlo samé „dokončievavať“ v chladničke.
Presne o takomto jedle je dnešný recept. Recept na nepečený oreo cheesecake.
Je naozaj nepečený? Je to cheesecake?
Tu by som pre upresnenie povedala, že vlastne vôbec nejde o cheesecake.
V tomto recepte nie je absolútne žiaden „syr“. Žiaden.
Je tu však tvaroh, čo môže byť výhoda aj nevýhoda.
Nevýhoda je to určite pre toho, kto očakával klasický recept so smotanovým syrom, teda cream cheese. Ale taký cheesecake sa pečie, takže sa to asi dalo čakať.
Výhoda je to na druhej strane pre toho, kto má rád skôr „fit“ verzie. Lebo tento cheesecake s tvarohom je určite viac fit.
Ako na oreo cheesecake?
Nepotrebujeme veľa surovín ani nástrojov.
Dokonca ich potrebujeme len pár. Pár základných surovín a formu na cheesecake. Pokojne to môže byť väčšia forma na tortu. Alebo hlboký tanier s vysokým okrajom.
Pracovať sa dá skoro so všetkým 🙂
Postup prípravy
Každú oreo sušienku oddelíme na dve samostatné sušienky a bielu plnku pomocou príborového noža vyškrabeme do misky.
Všetky tmavé sušienky vymixujeme na prach.
Asi 20g tohto prachu si odložíme na neskôr.
Do zvyšku primiešame 70g roztopeného masla.
Poriadne premiešame a vysypeme to okrúhlej formy s priemerom asi 25 cm.
Túto vrstvu následne utľapkáme lyžicou, alebo dnom pohára do hladkej vrstvy.
Plnka!
Keďže na plnku cheesecaku by nám pôvodná plnka z oreo sušienok stačila len veľmi ťažko, vymiešame ju s tvarohom.
Použijeme naň 500g odtučneného mäkkého tvarohu, ktorý spolu s bielou plnkou a vanilínovým cukrom vymiešame do hladka.
Následne plnku vylejeme na sušienkový základ a odložíme na noc do chladničky na to stuhnutie.
Ak budete robiť cheesecake cez deň, jesť sa dá už po pár hodinách, no, ako obvykle, odporúčam robiť deň vopred a nechať cez noc v chladničke.
Po vychladení cheesecake ozdobíme zvyšnými zomletými sušienkami a podávame.
Ďalšie obľúbené recepty na blogu:
Samozrejme, ak sa ti táto zdravšia vezia nebude úplne pozdávať, chápem, tvaroh nie je pre každého.
Pre čokoládovejšiu chuť, odporúčam do plnky primiešať 100g kvalitnej bielej čokolády a hneď to bude o inom!
Pevne verím, že vám cheesecake bude chutiť!
A v prípade, že recept vyskúšate, o výsledok sa podeľte napríklad na Instagrame použitím #varenapecena. Alebo v komentári. Stačí, že mi napíšete že ste vyskúšali, prípadne že vyskúšate 🙂
Budem sa veľmi tešiť na vaše výtvory!
Nepečený oreo cheesecake
Ingrediencie
- 2 veľké balenia oreo sušienok (176g x 2)
- 500 G odtučneného mäkkého tvarohu
- 70 G mäkkého masla
- 1 balenie vanilkového cukru
- 100 G kvalitnej bielej čokolády podľa potreby
Postup
- Každú oreo sušienku oddelíme na dve samostatné sušienky a bielu plnku pomocou príborového noža vyškrabeme do misky.
- Všetky tmavé sušienky vymixujeme na prach a asi 20g tohto prachu si odložíme na neskôr.
- Do zvyšku primiešame 70g roztopeného masla. Poriadne premiešame a vysypeme to okrúhlej tortovej formy s priemerom asi 25 cm.
- Túto vrstvu následne utľapkáme lyžicou, alebo dnom pohára do hladkej vrstvy.
- Na plnku použijeme tvaroh, ktorý spolu s pôvodnou bielou plnkou zo sušienok a vanilkovým cukrom vymiešame do hladka.
- Následne plnku vylejeme na sušienkový základ a odložíme na noc do chladničky na stuhnutie.
- Po vychladení cheesecake ozdobíme zvyšnými zomletými sušienkami a podávame.Pre čokoládovejšiu chuť, odporúčam do plnky primiešať 100g roztopenej kvalitnej bielej čokolády a hneď to bude o inom!