FIT tvarohová roláda z 3 surovín

Tvarohová roláda plná bielkovín len z 3 surovín

Čo je v dnešnej dobe FIT?
Čo je v dnešnej dobe zdravé?

V tom sa nám budú názory možno odlišovať, ale verím, že táto fit tvarohová roláda bude spĺňať predstavu o „FIT“ jedle nás všetkých.

Všimli ste si inak, ako som vynovila stránku? Nie je to žiadna radikálna zmena, ale pridala som newsletter na ktorého odber sa môžete prihlásiť, lepšie viditeľné odkazy na sociálne siete ako napríklad tento na Instagram a veľmi krátky text o mne. Ako sa vám páči táto zmena?

Základná fit roláda

Toto je príprava naozaj základného cesta na fit roládu, na ktorú budem zrejme odkazovať v iných, vynovených receptoch s novými príchuťami.

Vajcia tvoria základ cesta tej vláčnej rolády.
Začneme asi takou klasikou a to rozdeliť všetky vajíčka na žĺtka a bielka.
Žĺtka si vymiešame do penista a následne do nich pridáme kakao pre hnedú farbu a intenzívnu, kakaovú chuť. V samostatnej miske vymiešame aj bielka do bielučkej peny. Teraz do zĺtkovej zmesI postupne po lyžiciach pridávame bielka, ktoré krátkym pohybom vmiešame do žĺtok. Netreba to s tým vmiešavaním prehnať, aby sme neprišli o tú vláčnosť bielkovej peny, teda odporúčam použiť lopatku na cesto a nie mixér.

Pečieme

Keď sú obe hmoty spojené, vylejeme si cesto na veľký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút pri 180 stupňoch.

Medzičasom si pripravíme úplne jednoduchý tvarohový krém a to vymiešaním tvarohu so sladidlom. Kto sladidlo nepotrebuje, môže vynechať, kto naopak potrebuje predsa len trošku sladšie, môže použiť trstinový cukor, alebo roztopenú bielu čokoládu ktorú vmieša do tvarohu.

Po tom, čo je roláda upečená je potrebné ju ešte teplú zrolovať. Navlhčenú kuchynskú (látkovú) utierku položíme na vrch upečenej rolády. Plech s roládou otočíme opačne a to tak, že utierka bude teraz pod roládou. Roládu rolujeme spolu s utierkou (akoby nahrádza krém ktorý dáme neskôr dovnútra).

Takto zrolovanú roládu necháme úplne vychladnúť.

Vychladenú roládu budeme plniť krémom, predtým však ešte vyberieme utierku.

Naplnenú roládu opäť zrolujeme a odložíme na nejaký čas na chladničky.

Roládu môžeme podávať tak, ako sme ju pripravili alebo s kvalitným džemom zo sezónneho ovocia, ideálne s jemne trpkou príchuťou.

Tvarohová roláda plná bielkovín len z 3 surovín

Suroviny:

6 vajec
10g kakaa
500g odtučneného tvarohu – hladký alebo hrudkovitý
prípadne sladidlo, biela čokoláda, trstinový cukor a džem

Kalórie

Do rolády šlo len niekoľko základných ingrediencií, ktoré môžeme považovať za fit. Z rolády budeme mať asi 6 kúskov no a táto fit tvarohová roláda má nasledovné kalorické hodnoty:

850 kalórii
100g proteínu
50g sacharidov
10g tuku
8 g cukru

Dúfam, že bude chutiť 🙂

Výber z ďalších receptov:

2 Replies to “FIT tvarohová roláda z 3 surovín”

  1. […] Fit tvarohová roláda Avokádová nátierka No comments yet […]

  2. […] Tvarohovú roládu alebo mrkvové muffiny […]

Pridaj komentár