Áno, presne také môžu byť fazuľové brownies, najlepšie!
Varenie a pečenie ma každý deň presdvedčí že predsuky v živote a v kuchyni sú úplne zbytočné a zväzujúce. Presne tak ako mrkvová torta, aj fazuľové brownies majú viac výhod ako nevýhod.
Jeden kúsok týchto brownies má len 94 kalórií a 7,5 gramov bielkovín a 7 gramov vlákniny!
A čo je viac, ako keď je dezert vynikajúci a jeho nutričné hodnoty sú skvelé? Nič nie je viac – je odpoveď 😉
Ďalšie recepty na dezerty
Zdravé bezlepkové brownies
Presne tak! Nie len že sú tieto brownies nízkokalorické, vyvážené, ale sú aj bezlepkové, teda bez múky vhodné pre celiatikov a hrnčekové.
Povedzem si úprimne, hrnčekový recept na brownies, alebo čokoľvek iné, to sú vždy naše najobľúbenejšie recepty. Netreba sa „trápiť“- vážiť a merať mililitre v odmerke.
Takže si dovolím povedať, že toto sú, najlepšie bezlepkové brownies aké poznám 🙂
Extra tipy na prípravu týchto super brownies máte popísané v recepte, tak si ich prečítajte, aby ste tie brownies nepiekli viac ako treba, inak stratia požadovaný efekt 😉
Recept na najlepšie fazuľové brownies
Najlepšie fazuľové brownies
Ingrediencie
- 500 g červenej fazule
- 4 vajíčka
- 1 HR kakaa
- 2/3 HR trstinového cukru
- 1 ČL vanilkovej arómy
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 HR vody
- 1/3 HR oleja
- 1/3 HR rumu
- štipka soli
Postup
Červená fazuľa
- Fazuľu je potrebné uvariť vo vode, aby zmäkla. Na to, aby sme fazuľu varili len hodinu, je potrebné ju predom namočiť, ideálne na noc.
- Fazuľu varíme vo vode na miernom plameni tak, aby voda nikdy nevrela (nebublala).
- Na hladine sa bude počas varenia tvoriť pena. Tú naberačkou odstránime.
- Fazuľu po uvarení precedíme a dáme do väčšej misky.
Brownies
- Do misky s fazuľou nalejeme vodu a fazuľu ručným mixérom vymixujeme na hmotu konzistencie pasty.
- Do tejto pasty vlejeme olej, rum, vanilkovú arómu a vajíčka. Premiešame.
- Do brownies zmesy vysypeme sypké suroviny a vymiešame cesto.
- Toto cesto vylejeme do plechu s vysokým okrajom s ozmermi približne 25×20 cm
- Pečieme 40 minút pri 180°C
Poznámky
Ako pripraviť brownies + extra tipy
Červená fazuľa
Fazuľu je potrebné uvariť vo vode, aby zmäkla. Na to, aby sme fazuľu varili len hodinu ako je uvedené v recepte, je potrebné ju predom namočiť, ideálne cez noc.
Fazuľu varíme vo vode na miernom plameni tak, aby voda nikdy nevrela (nebublala). Inak sa prevarí a bude z toho hmota ako blato, nie fazuľa. Na hladine sa bude počas varenia tvoriť pena. Tú naberačkou odstránime. Fazuľu po uvarení precedíme a dáme do väčšej misky.
Brownies
Do misky s fazuľou nalejeme vodu a fazuľu ručným mixérom vymixujeme na hmotu konzistencie pasty.
Do tejto pasty vlejeme olej, rum, vanilkovú arómu a vajíčka. Premiešame. Do brownies zmesy vysypeme sypké suroviny a vymiešame cesto.
Toto cesto vylejeme na plech a pečieme 40 minút pri 180°C.
Podávame posypané štipkou práškového cukru.
Verím, že vám tieto netradičné fazuľové brownies budú chutiť a označíte ma na vašich výtvoroch, ak ich vyskúšate.
Pokojte recept zdieľajte na Facebooku cez tlačítko nižšie 🙂
Dobrú chuť 🙂