Zapekané cestoviny s tuniakom a hráškom

Aký je váš vzťah so zapekanými cestovinami? Alebo cestovinami všeobecne?
ja som donedávna žiaden nemala, ale po týchto zapekných cestovinách máme veľmi vrúcny vzťah plný niva syru. A čo je viac? Tak sa s vami teda podelím o rcept na zapekané cestoviny s tuniakom a hráškom. Tuaniak je úplne optional, takže ho môžete spokojne vynechať 🙂

Tu už je recept na zapekané cestoviny so syrom

Cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu.
Opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak a mrazený hrášok.

Keď sa hrášok rozmrazí, pridáme tuniaka, soľ, čierne korenie a smotanu. Tuniak môže byť konzervy, avšak bez vody či oleja. Nechceme mať mokré / mastné cestoviny.

Vypneme sporák, aby sa smotana neuvarila. Do zmesi vmiešame cestoviny a poriadne všetky suroviny premiešame. Do janského skla ( alebo inej misy vhodnej do rúry ) uložíme vrstvu z cestovín s omáčkou (asi polovicu). Na ňu nastrúhame polovicu syru grana padano. Na syr dáme zvyšok cestovín a zasypeme zvyšným syrom. Vlastne to tak všetko pekne navrstvíme.
Nivu si rozmrvíme v prstoch a naukladáme na cestoviny. Okoreníme oreganom a pečieme asi 20 minút pri 180°C

Syr sa pekne roztečie a niva dodá cestovinám krásne slanú chuť.
Preto cestoviny posoľte len mierne, aby to na konci nebolo príliš.

Zapekané cestoviny s tuniakom a hráškom

Zapekané cestoviny s tunikaom a kopou niva syru. To najlepšie 🙂
Príprava15 mins
Varenie/Pečenie20 mins
Chod: Hlavné jedlá
Porcií: 6

Ingrediencie

  • 500 g cestovín (penne, fussili)
  • 375 g kyslej pochúťkovej smotany
  • 300 g mrazeného hrášku
  • 250 g parmezán alebo grana padano
  • 250 g tuniaka
  • 125 g niva syr
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čierne korenie, soľ, oregano

Postup

  • Cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu.
  • Opražíme cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak a mrazený hrášok.
  • Keď sa hrášok rozmrazí, pridáme tuniaka, soľ, čierne korenie a smotanu. Vypneme sporák, aby sa smotana neuvarila. Vmiešame cestoviny a poriadne všetky suroviny premiešame
  • Do janského skla ( inej misy vhodnej do rúry ) uložíme vrstvu z cestovín s omáčkou (asi polovicu). Na ňu nastrúhame polovicu syru grana padano. Na syr dáme zvyšok cestovín a zasypeme syrom. Nivu si rozmrvíme v prstoch a naukladáme na cestoviny.
  • Okoreníme oreganom a pečieme asi 20 minút pri 180°C

Tu sú ďalšie recepty na hlavné jedlá ktoré odporúčam.
Kľudne recept zdieľajte na Facebooku, kliknutím na tlačidlo pod textom 🙂

Ďakujem a prajem dobrú chuť 🙂




Domáce ravioli

Domáce ravioli
Ak chcete začať s prípravou domácich cestovín, toto je skvelý recept na ravioli pre začiatočníkov.
Pozri recept
recepty-domace-ravioli

One Reply to “Zapekané cestoviny s tuniakom a hráškom”

Pridaj komentár