Recept na kelový prívarok s mäsom alebo bez

recept-na-privarok

Recept na kelový prívarok, je vlastne recept mojej mamky. Ja som naposledy skúšala pripraviť prívarok minulý rok v lete z tekvice a dopadlo to katasfrofálne. Teda, zjedli sme ho, ale nechutilo to, ako by malo. Ale tento kelový prípvarok je fakt dobrý a veľmi jednoduchý 🙂
Tak poďme na to 😉

Na rozpálenom oleji opražíme cibuľku nakrájanú na drobno do sklovita. Pridáme na pásiky nakrájaný kel, ktorý budme dusiť do mäkka. podlievame vodou, alebo zeleninovým vývarom. Varíme s prikrívkou 😉 To som ja kedysi nerobila, tak len pripomínam.
Keď kel zmäkne, pridáme korenie a povaríme ešte do momentu, kým nie je v hrnci len toľko vody, koľko kelu.
Pridáme hladkú múku a zamiešame. Miešame kým prívarok nezhustne, odstavíme a podávame so zemiačikmi, alebo klobáskou či párkami opečenými na panvici.

Môžeme si tak pripraviť vegánsky prívarok, alebo kelový prívarok s mäsom. Je to na vás 😉

Prívarky sú trošku ťažké na prípravu, aspoň pre mňa. Verím, že budem schopná nájsť nejaké techniky a grify, ktoré s vami budem môcť neskôr zdieľať. Prívarky totiž zbožňujem, ale tá príprava..
Tak zatiaľ aspoň tento jeden overený recept na kelový prívarok a vidíme sa 😉

Ďalšie z receptov vhodných na obed, alebo večeru:

Zapekané cestoviny

Zapekané cestoviny s tuniakom a hráškom
Zapekané cestoviny s tunikaom a kopou niva syru. To najlepšie 🙂
Pozri recept

Grilovaný hermelín s domácou brusnicovou omáčkou

Grilovaný hermelín bez grilu
Ako si pripraviť hermelín za pár minút aj v zime v pohodlí domova
Pozri recept
grilovany-syr-na-panvici
recept-na-privarok

Kelový prívarok

Recept na jednoduchý kelový prívarok
Príprava10 mins
Varenie/Pečenie45 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Slovenská
Porcií: 4
Author: Simona

Ingrediencie

  • 1 hlávka kelu
  • 1 balenie párkov / špekačiek
  • 1 cibuľa
  • soľ, čierne korenie, červená paprika, vegeta, majoránka, drvený kmín
  • 6 PL hladkej múky

Postup

  • Na rozpálenom oleji opražíme cibuľku do sklovita.
  • Pridáme na pásiky nakrájaný kel, ktorý budme dusiť do mäkka. podlievame vodou, alebo zeleninovým vývarom. Varíme s prikrívkou 😉
  • Keď kel zmäkne, pridáme korenie a povaríme ešte do momentu, kým nie je v hrnci len tolľko vody, koľko kelu.
  • Pridáme hladkú múku a zamiešame.
  • Miešame kým prívarok nezhustne, odstavíme a podávame so zemiačikmi, alebo klobáskou či párkami opečenými na panvici.

Varenápečená na Instagrame

Pridaj komentár