Aký je váš vzťah so zapekanými cestovinami? Alebo cestovinami všeobecne?
ja som donedávna žiaden nemala, ale po týchto zapekných cestovinách máme veľmi vrúcny vzťah plný niva syru. A čo je viac? Tak sa s vami teda podelím o rcept na zapekané cestoviny s tuniakom a hráškom. Tuaniak je úplne optional, takže ho môžete spokojne vynechať 🙂
Tu už je recept na zapekané cestoviny so syrom
Cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu.
Opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak a mrazený hrášok.
Keď sa hrášok rozmrazí, pridáme tuniaka, soľ, čierne korenie a smotanu. Tuniak môže byť konzervy, avšak bez vody či oleja. Nechceme mať mokré / mastné cestoviny.
Vypneme sporák, aby sa smotana neuvarila. Do zmesi vmiešame cestoviny a poriadne všetky suroviny premiešame. Do janského skla ( alebo inej misy vhodnej do rúry ) uložíme vrstvu z cestovín s omáčkou (asi polovicu). Na ňu nastrúhame polovicu syru grana padano. Na syr dáme zvyšok cestovín a zasypeme zvyšným syrom. Vlastne to tak všetko pekne navrstvíme.
Nivu si rozmrvíme v prstoch a naukladáme na cestoviny. Okoreníme oreganom a pečieme asi 20 minút pri 180°C
Syr sa pekne roztečie a niva dodá cestovinám krásne slanú chuť.
Preto cestoviny posoľte len mierne, aby to na konci nebolo príliš.
Zapekané cestoviny s tuniakom a hráškom
Ingrediencie
- 500 g cestovín (penne, fussili)
- 375 g kyslej pochúťkovej smotany
- 300 g mrazeného hrášku
- 250 g parmezán alebo grana padano
- 250 g tuniaka
- 125 g niva syr
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- čierne korenie, soľ, oregano
Postup
- Cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu.
- Opražíme cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak a mrazený hrášok.
- Keď sa hrášok rozmrazí, pridáme tuniaka, soľ, čierne korenie a smotanu. Vypneme sporák, aby sa smotana neuvarila. Vmiešame cestoviny a poriadne všetky suroviny premiešame
- Do janského skla ( inej misy vhodnej do rúry ) uložíme vrstvu z cestovín s omáčkou (asi polovicu). Na ňu nastrúhame polovicu syru grana padano. Na syr dáme zvyšok cestovín a zasypeme syrom. Nivu si rozmrvíme v prstoch a naukladáme na cestoviny.
- Okoreníme oreganom a pečieme asi 20 minút pri 180°C
Tu sú ďalšie recepty na hlavné jedlá ktoré odporúčam.
Kľudne recept zdieľajte na Facebooku, kliknutím na tlačidlo pod textom 🙂
Ďakujem a prajem dobrú chuť 🙂
Domáce ravioli