Recept na kelový prívarok, je vlastne recept mojej mamky. Ja som naposledy skúšala pripraviť prívarok minulý rok v lete z tekvice a dopadlo to katasfrofálne. Teda, zjedli sme ho, ale nechutilo to, ako by malo. Ale tento kelový prípvarok je fakt dobrý a veľmi jednoduchý 🙂
Tak poďme na to 😉
Na rozpálenom oleji opražíme cibuľku nakrájanú na drobno do sklovita. Pridáme na pásiky nakrájaný kel, ktorý budme dusiť do mäkka. podlievame vodou, alebo zeleninovým vývarom. Varíme s prikrívkou 😉 To som ja kedysi nerobila, tak len pripomínam.
Keď kel zmäkne, pridáme korenie a povaríme ešte do momentu, kým nie je v hrnci len toľko vody, koľko kelu.
Pridáme hladkú múku a zamiešame. Miešame kým prívarok nezhustne, odstavíme a podávame so zemiačikmi, alebo klobáskou či párkami opečenými na panvici.
Môžeme si tak pripraviť vegánsky prívarok, alebo kelový prívarok s mäsom. Je to na vás 😉
Prívarky sú trošku ťažké na prípravu, aspoň pre mňa. Verím, že budem schopná nájsť nejaké techniky a grify, ktoré s vami budem môcť neskôr zdieľať. Prívarky totiž zbožňujem, ale tá príprava..
Tak zatiaľ aspoň tento jeden overený recept na kelový prívarok a vidíme sa 😉
Ďalšie z receptov vhodných na obed, alebo večeru:
Grilovaný hermelín s domácou brusnicovou omáčkou
Kelový prívarok
Ingrediencie
- 1 hlávka kelu
- 1 balenie párkov / špekačiek
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie, červená paprika, vegeta, majoránka, drvený kmín
- 6 PL hladkej múky
Postup
- Na rozpálenom oleji opražíme cibuľku do sklovita.
- Pridáme na pásiky nakrájaný kel, ktorý budme dusiť do mäkka. podlievame vodou, alebo zeleninovým vývarom. Varíme s prikrívkou 😉
- Keď kel zmäkne, pridáme korenie a povaríme ešte do momentu, kým nie je v hrnci len tolľko vody, koľko kelu.
- Pridáme hladkú múku a zamiešame.
- Miešame kým prívarok nezhustne, odstavíme a podávame so zemiačikmi, alebo klobáskou či párkami opečenými na panvici.
Varenápečená na Instagrame