Chilli con carne

chilli con carne recept

Toto „čili s mäsom“ je zatiaľ jediný recept z hovädzieho mäsa ktorý u mňa nájdete. Moja láska k tomuto mäsku nie je veľká, nie je vlastne žiadna a preto sa mi recepty trošku ťažšie spracúvajú, keďže to neviem
(skôr nechcem) ochutnať.
Ale toto som zjedla! A bolo to výborné chilli con carne. Tak poďme na recept 😉


Budeme potrebovať:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 ml hovädzieho vývaru alebo
  • 300 ml suchého, červeného vína (môžete vynechať)
  • 200 g uvarených paradajok
  • 400 g sterilizovaných fazúľ
  • 1 cibuľa
  • 2 veľké červené papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletého chilli (vrchovato)
  • 1 PL sladkej mletej papriky
  • 1 PL oleja
  • soľ, čierne korenie, majoránka, jarná cibuľka

chilli con carne recept
Chilli con carne recept

Postup:

Na panvici rozpálime olej na strednom plameni. Nakrájame si cibuľu, cesnak a červenú papriku. Cibuľku smažíme asi 5 minút, pridáme cesnak, červenú papriku, chilli a mletú sladkú papriku.
Ztlmíme plameň a pridáme hovädzie mäsko. Vareškou sa snažíme zmes hovädzieho mäsa rozbiť na čo najmenšie kúsky aby sa rovnomerne opieklo. Nedusímeho, len opražíme.
Omáčka: do opraženej zmesi prilejeme vývar (alebo červené víno – môžeme oboje, ale budeme variť dlhšie), paradajky, fazuľu, majorán, soľ, čierne korenie.
Všetko premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút – kým sa neodparia tekutiny.
Hotové chilli con carne má byť hustejšie.
Necháme odstáť a podávame s ryžou a jarnou cibuľkou.

Dúfam, že Vám bude chutiť!

Chilli Con Carne

Príprava10 mins
Varenie/Pečenie30 mins
Chod: Hlavné jedlá
Porcií: 4

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 ml hovädzieho vývaru alebo
  • 300 ml červeného vína
  • 200 g uvarených paradajok
  • 400 g sterilizovaných fazúľ
  • 1 cibuľa
  • 2 veľké červené papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletého chilli
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 PL oleja
  • soľ, čierne korenie, majoránka, jarná cibuľka

Postup

  • Na panvici rozpálime olej na strednom plameni. Nakrájame si cibuľu, cesnak a červenú papriku. Cibuľku smažíme asi 5 minút, pridáme cesnak, červenú papriku, chilli a mletú sladkú papriku.
  • Ztlmíme plameň a pridáme hovädzie mäsko. Vareškou sa snažíme zmes hovädzieho mäsa rozbiť na čo najmenšie kúsky aby sa rovnomerne opieklo. Nedusímeho, len opražíme.
  • Do opraženej zmesi prilejeme vývar (alebo červené víno – môžeme oboje, ale budeme variť dlhšie), paradajky, fazuľu, majorán, soľ, čierne korenie.
  • Všetko premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút – kým sa neodparia tekutiny.
    Hotové chilli con carne má byť hustejšie.
  • Necháme odstáť a podávame s ryžou a jarnou cibuľkou.

Ďalšie recepty na grilovaný hermelín a zapekané cestoviny

Grilovaný hermelín bez grilu
Ako si pripraviť hermelín za pár minút aj v zime v pohodlí domova
Pozri recept
grilovany-syr-na-panvici
Zapekané cestoviny s tuniakom a hráškom
Zapekané cestoviny s tunikaom a kopou niva syru. To najlepšie 🙂
Pozri recept

Pridaj komentár