Plnené bravčové karé – roláda z karé

pecena-rolada-z-bravcoveho-kare-plnena-nivou

V našej domácnosti má na starosti na 90% môj manžel. Ja som kedysi pripravovala kuracie prsia asi 2krát týždenne. Jedli sme ich obaja na obed každý den v týždni. Teraz už nejeme. Ja nejem mäso skoro vôbec. Ak si dám, tak je to slaninka, alebo mäsový vývar, prípadne nejaká naozaj dobrá šunka. Všetko ostatné mäso mi príde nechutné, ale to, je ďalšia fáza v mojom vzťahu s mäsom. A tých už bolo. 
Veci ktoré v skutočnosti doma z mäsa spripravujem, sú chili con carne, pečená kačka a po novom táto roláda – plnené bravčové karé. 

Prvýkrát som tento recept pripravila skoro pred rokom, na oslavu narodenín môjho manžela, nech nemusí jesť stále to isté a myslím, že za to obdobie som ten recept vyšperkovala dosť na to, aby si zaslúžil svoje miesto na blogu. Ak mám byť absolútne úprimná, nikdy som toto mäso nejedla. Avšak verím jeho hodnoteniu (ktoré nie je vždy pozitívne, čo je však dobré ), že je to dobrá kombinácia. Ako chutí plnka to viem a som s tým spokojná, len to bravčové karé, no. 

Plnené bravčové karé

Celý kus bravčového karé si nakrojíme tak, aby z neho bol jeden tenký, dlhý plát. Tento plát poriadne vyklepeme na tenko.
Na panvicu nalejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú šunku a opečieme. Na zmes vysypeme špenát, ktorý sa postupne stiahne a zapracujeme s cesnakom a šunkou. Posolíme, okoreníme a miešame kým sa neodparí všetka voda. Odstavíme.
Po tom, čo špenát vychladne, primiešame vajíčko. Na vyklepaný plát bravčového mäsa dáme celú plnku, na ktorú dáme na drobno pomrvený syr niva. Bravčové zarolujeme do rolády a zaviažeme šnúrkou. Do jenského skla naukladáme na nakrájanú cibuľu a na ňu položíme roládu. Celú roládu naolejujeme, okoreníme majoránkou, tymiánom a rozmarínom. Zakryjeme druhým jenským sklom a pečieme pri 180°C 30 minút a potom odokrytú ďalších 30 minút.

Podávame so šalátom, prípadne zemiakovovu kašou.

Plnené bravčové karé – roláda

Roláda z bravčového karé plnená syrovo – špenátovou plnkou. Mňam!
Príprava30 mins
Varenie/Pečenie1 hr
Chod: Hlavné jedlá
Porcií: 4
Author: Simona

Ingrediencie

  • 1 bravčové karé bez kosti (cca 500g)

Plnka

  • 250 g špenátu
  • 200 g šunky
  • 125 g syr niva
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • 1 cibuľa
  • maslo
  • soľ, čierne korenie, majorán, tymián, rozmarín

Postup

Bravčové karé

  • Celý kus bravčového karé si nakrojíme tak, aby z neho bol jeden tenký, dlhý plát.
    rolada-z-bravcoveho-kare-plnena-nivou
  • Tento plát poriadne vyklepeme na tenko.
    rolada-z-bravcoveho-kare

Plnka

  • Na panvicu nalejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný cesnak.
    Pridáme na kocky nakrájanú šunku a opečieme.
  • Na zmes vysypeme špenát, ktorý sa postupne stiahne a zapracujeme s cesnakom a šunkou.
  • Posolíme, okoreníme a miešame kým sa eodparí všetka voda. Odstavíme.
  • Po tom, čo špenát vychladne, primiešame vajíčko.
  • Na vyklepaný plát bravčového mäsa dáme celú plnku, na ktorú dáme na drobno pomrvený syr niva.
  • Bravčové zarolujeme do rolády a zaviažeme šnúrkou.
  • Do jenského skla naukladáme na nakrájanú cibuľu a na ňu položíme roládu.
    rolada-z-bravcoveho-kare-plnena-nivou
  • Celú roládu naolejujeme, okoreníme majoránkou, tymiánom a rozmarínom.
  • Zakryjeme druhým jenským sklom a pečieme pri 180°C 30 minút a potom odokrytú ďalších 30 minút.
Grilovaný hermelín bez grilu
Ako si pripraviť hermelín za pár minút aj v zime v pohodlí domova
Pozri recept
grilovany-syr-na-panvici
Tekvicový hummus
Kuchyňa blízkeho východu a jesenná top potravina = tekvicový hummus
Pozri recept
tekvicovy-hummus

Pridaj komentár