Ďalší článok zo série vianočných receptov budú práve tieto krásne crinkles popraskané sušienky, ktoré sú extrémne kakaové / čokoládové, sladučké, no jednoducho vynikajúce. Viem, že budú chutiť každému, kto obľubuje práve toto spojenie kakaa a čokolády. Lebo je dokonalé. Ako teda na popraskané crinkles sušienky?
Postup
Kakao, olej a cukor vymišame ručným šľahačom. Do tejto zmesi potom primiešavame vajíčka vždy po jednom, a vždy poriadne vyšľaháme. Pridáme múku a kypriaci prášok ktoré zapracujeme do cesta. Zmes odložíme do chladničky na 30 minút. Po vybratí z chladničky vytvarujeme guličky s váhou 30-35g. Guličku vždy obalíme v práškovom cukre a položíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 170°C asi 10 minút.
Na konci receptu je aj taký môj osobný tip, ktorým na 100% dosiahnee vzhľad popraskaných sušienok so krásnou štruktúrov.
Tento recept som zaradila medzi britské, pretože je to niečo, čo si z môjho života v britácii pamätám veľmi dobre. Dokonca ani celý veľký a nekonečný internet túto moju domnienku nevyvrátil, no ani nepotrvdil. Chcela som vám sem napísať niečo o histórii týchto sušienok, ale nemôžem, pretože som naozaj nič nenašla. Teda, prečítala som si, že sú populárne na Filipinách, tak možno ich niekdajšia okupácie britániou to nejako spojila. To sa už asi nedozviem.
Ak však niekto z vás vie, odkiaľ crinkles alebo popraskané sušienky pochádzajú, kľudne mi napíšte, budem len rada.
Ak máte nápady na ďalšie vianočné recepty, ktoré by ste chceli vidieť na blogu, tiež mi tieto nápady môžete napísať napríklad na Instagram Varenapecena.sk 🙂 Krásny zvyšok dňa a dobrú chuť.
Crinkles – popraskané sušienky
Ingrediencie
- 180 g hladkej múky
- 100 g cukru
- 70 g práškového cukru
- 60 g kakaa
- 60 ml oleja rastlinný, nie olivový
- 2 vajíčka
- 1 kl kypriaceho prášku
Postup
- Kakao, olej a cukor vymišame ručným šľahačom.
- Do zmesi primiešavame vajíčka po jednom, a vždy poriadne vyšľaháme.
- Pridáme múku a kypriaci pršáok.
- Zmes odložíme do chladničky na 30 minút.
- Po vybratí z chladničky, vytvarujeme guličky, s váhou 30-35g.
- Guličku vždy obalíme v práškovom cukre a položíme na plech s papierom na pečenie.
- Pečieme pri 170°C asi 10 minút.
Poznámky
Ďalšie vianočné recepty nájdete TU: