Nikdy nemala v obľube grilovaný syr, teda ani grilovaný hermelín. Dokonca som si myslela, že na grilovaný syr potrebujem gril. Ako som sa len mýlila. Toto je recept na grilovaný hermelín bez grilu 🙂 A pridám vás sem ešte recept na brusnicovú omáčku, nech to máte pokope 🙂
Hermelín som sa ešte nenaučila robiť doma (suchý fór, ja viem 😀 ), tak ten si budeme musieť kúpiť v obchode. Značku poznám na Slovensku asi len jednu, menovať podľa mňa netreba. Ak sa u Vás predáva niečo iné, kúpte to 🙂
Brusnicovú omáčku si tiež pripravíme domácu, takže budete musieť kúpiť brusnice. Najlepšie sú vždy čerstvé zo záhradky, no ak túto možnosť nemáte, kúpte mrazené, prípadne sušené. Dajú sa nájsť aj sušené ktoré niesú až tak presladené, tak sa poobzerajte vo svojom okolí.
Postup prípravy hermelínu
Hermelín vyberieme zo svojho obalu a potrieme to kvapkami oleja z každej strany. Takýto naolejovaný hermelín obalíme alobalom. Stačí vám bude taký štvrcový útržok alobalu, do ktorého môžete hermelín zabaliť. Rozohrejeme si panvicu na stredný stupeň. Keď je panvica rozohriata, položíme naň hermelín v alobale.
Grilujeme z každej strany asi 2 minúty. Keď bude hermelín vnútri mäkký, budete to cítiť aj cez alobal. Môžete to občas vyskúšať vareškou / kliešťami. Hermelín vyberieme z alobalu a podávame so šalátom a brusnicovou omáčkou.
Ja som ten svoj pripravovala na teflónovej pancivi. Tam vám olej na panvici určite netreba. Niekedy môže tento proces grilovania trvať trošku dlhšie, väčšinou to závisí od vášho sporáka. Neriskovala by som však, zvyšovať stupeň na ktorom hermelín budete pripravovať, aby ste to nepripálili.
Tak čo, vedeli ste, že si môžete hermelín ugrilovať na panvici?
Ó, tá brusnicová omáčka je v recepte, ktorý si môžete vytlačiť.
Hlásim tiež, že sa mi úspešne podarilo pridať sem tlačidlo na zdieľanie, takže od teraz budete môcť všetky vaše obľúbené recepty zdieľať na Facebooku, alebo poslať emailom. Stačí stlačiť tačidlo pod receptom 🙂
Dobrú chuť 🙂
Grilovaný hermelín bez grilu
Potrebujeme
- Alobal
Ingrediencie
- 2 balenia hermelínu
- olivový olej
Brusnicová omáčka
- 150 g brusníc
- 1 HR vody
- 1/2 HR cukru
Postup
- Hermelín vyberieme zo svojho obalu a potrieme to kvapkami oleja z každej strany.
- Takýto naolejovaný hermelín obalíme alobalom. Stačí štvrcový útržok alobalu.
- Rozohrejeme si panvicu na stredný stupeň. Keď je panvica rozohriata, položíme naň hermelín v alobale. Grilujeme z každej strany asi 2 minúty.
- Keď bude hermelín vnútri mäkký, budete to cítiť aj cez alobal. Môžete ho občas vyskúšať vareškou / kliešťami.
- Hermelín vyberieme z alobalu a podávame so šalátom a brusnicovou omáčkou.
Brusnicová omáčka
- Do hrnca vložíme brusnice, cukor a vodu.
- Varíme na miernom plameni, kým sa cukor nerozpustí a trošku neosladí brusnice.
- 3/4 brusníc rozmixujeme ponormým mixérom na pyré/džem, zvyšok necháme v celku.