Arašidové sušienky sú výborné k čaju či kakavku! Jesenný večer v deke so sušienkami? No čo môže byť lepšie!
Sušienky, cookies alebo koláčiky
Viete, aký je rozdiel medzi týmito pojmami?
Koláčiky sú zrejme najjednoduchšie. Na Slovensku za koláč považujeme jednotlivé malé koláčiky. Ale aj koláč ktorý sa pečie napríklad na plechu v celku. Jednoducho veľký kus ktorý sa neskôr rozkrája na menšie kúsky.
Cookies už vidíme na Slovensku častejšie.
Sú z holandského slova koekje a teda malý koláčik. Cookies sa používali ako testovače teploty pred pečením koláčov.
Vyrábajú sa z mäkkého cesta. Sú plné chuti, prípadne čokolády a orechov. Po upečení sú mäkké, veľké a jemné.
Sušienky, alebo britské biscuits. Tie pochádzajú z latiského prekladu dvakrát pečené.
Sú chrumkavé a dajú sa namáčať do nápojov, ako napríklad do čaju.
Čiže! Toto sú sušienky, aj keď tvarom pripomínajú cookies.
Ako vybrať arašidové maslo pre arašidové sušienky
Kde začať s výberom masla?
Vždy odporúčam kupovať stopercentné maslo. Ďalej sa môžeze rozhodnúť či chcete jemné, alebo chrumkavé.
Chrumkavé sa hodí skôr do kaše, alebo pudingu. Jemné je univerzálne.
My kupujeme arašidové maslo z Gymbeam.sk už asi 4 roky! Mala som aj iné arašidové maslá, najmä v USA. Tie sú však skoro vždy obohatené o cukor. A to je pir pečení úplná zbytočnosť. Cukor si môžete, ak chcete do receptu pridať.
Takéto maslo z fitness obchodov je univerzálne. Môžete do použiť do sladkých sušienok. Ale aj do cestovín s arašidovou omáčkou.
Pokojne si nájdite to svoje obľúbené!
Jednoduché arašidové sušienky
Ingrediencie
- 45 G rastlinného oleja iný ako olivový
- 1 PL vanilkovej arómy
- 50 G arašidového masla
- 20 G trstinového cukru
- 150 G ovsených vločiek
Postup
- V miske zmiešame olej, vanilkovú arómu a arašidové maslo. Pridáme trstinový cukor a premiešame.
- Ovsené vločky môžete použiť celé, ale ak môžete, rozmeľte si ich ovsenú múku. Takúto ovsenú múku prisypte do mokrej zmesi a premiešajte.
- Pripravte si plech s papierom na pečenie.
- Následne polievkovou lyžicou odoberajte arašidovú zmes a v ruchách vytvarujte sušienky.
- Sušienky ukladajte na papier na pečenie v miernom rozostupe.
- Ak chcete pridať čokoládu, kúsky čokolády poukladajte na vytvarované sušienky.
- Sušienky pečieme 15 minút pri 175 stupňoch Celzia.