Truffles sú v podstate hľuzovky. Tieto, sú však úplne iné. Čokoládové truffles, ako jednoduchý recept len z 3 surovín!
Truffles sú po anglicky hľuzovky. Veľmi drahá surovina, ktorá je v podstate huba. Je menšieho vzrastu a nie je úplne symetrická. No tvar ktorý pripomína je rovnaký tvar ako budeme robiť my. Guličky.
Čokoládové truffles sú vlastne napododbeniny. Napodobeniny toho, čo nájdeme v prírode. Len v čokoládovej verzii.
Čokoládové truffles sú RAW
Výhody týchto čoko guličiek?
- Nepečené
- Len z 3 surovín
- Bez cukru
- Neobsahujú mlieko
- Bez sóje
- Bez vajec
- Čokoládové
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Čokoládové truffles guličky
Ingrediencie
- 200 G 72% čokolády
- 100 G rastlinného mlieka
- 20 G alkoholu môžete nahradiť mliekom
Na obalenie
- kakao, kokos, pomleté orechy, škoricový cukor
Postup
- Čokoládu nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky, ktorá zvládne vysokú teplotu.
- Mlieko a alkohol zohrejeme v hrnci (prípadne v mikrovlnke), kým nie je teplé, nesmie však vrieť.
- Čokoládu zalejeme mliekom a prikryjeme kuchynskou utierkou, alebo pokrievkou. Necháme 3 minúty pôsobiť teplo mlieka na čokoládu, aby sa roztopila.
- Po 3 minútach misku odkryjeme a poriadne premiešame, aby bola všetká čokoláda roztopená.
- Misku vložíme do chladničky na 1,5 hodiny, aby ganache ztuhla.
- Vyberieme z chladničky a polievkovou lyžicou odoberáme čokoládu, ktorú následne v rukách vygúľame do guličky.
- Každú guličku následne obalíme v kakau, kokose, škoricovom cukre alebo pomletých orechoch.
- Skladujeme v uzavretej nádobe, ktorú nemusíte dávať do chladničky.
Poznámky
Ďalšie vegánske dezerty z blogu
Jednoduchý lávový koláč Pozri recept