Go Back

Čokoládové truffles guličky

Author: Varenapecena

Ingrediencie

  • 200 G 72% čokolády
  • 100 G rastlinného mlieka
  • 20 G alkoholu môžete nahradiť mliekom

Na obalenie

  • kakao, kokos, pomleté orechy, škoricový cukor

Postup

  • Čokoládu nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky, ktorá zvládne vysokú teplotu.
  • Mlieko a alkohol zohrejeme v hrnci (prípadne v mikrovlnke), kým nie je teplé, nesmie však vrieť.
  • Čokoládu zalejeme mliekom a prikryjeme kuchynskou utierkou, alebo pokrievkou. Necháme 3 minúty pôsobiť teplo mlieka na čokoládu, aby sa roztopila.
  • Po 3 minútach misku odkryjeme a poriadne premiešame, aby bola všetká čokoláda roztopená.
  • Misku vložíme do chladničky na 1,5 hodiny, aby ganache ztuhla.
  • Vyberieme z chladničky a polievkovou lyžicou odoberáme čokoládu, ktorú následne v rukách vygúľame do guličky.
  • Každú guličku následne obalíme v kakau, kokose, škoricovom cukre alebo pomletých orechoch.
  • Skladujeme v uzavretej nádobe, ktorú nemusíte dávať do chladničky.

Poznámky