Čokoládu nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky, ktorá zvládne vysokú teplotu.
Mlieko a alkohol zohrejeme v hrnci (prípadne v mikrovlnke), kým nie je teplé, nesmie však vrieť.
Čokoládu zalejeme mliekom a prikryjeme kuchynskou utierkou, alebo pokrievkou. Necháme 3 minúty pôsobiť teplo mlieka na čokoládu, aby sa roztopila.
Po 3 minútach misku odkryjeme a poriadne premiešame, aby bola všetká čokoláda roztopená.
Misku vložíme do chladničky na 1,5 hodiny, aby ganache ztuhla.
Vyberieme z chladničky a polievkovou lyžicou odoberáme čokoládu, ktorú následne v rukách vygúľame do guličky.
Každú guličku následne obalíme v kakau, kokose, škoricovom cukre alebo pomletých orechoch.
Skladujeme v uzavretej nádobe, ktorú nemusíte dávať do chladničky.