Vegánske acidko nie je niečo, čo počujete každý deň.
Toto vegan acidko nie je úplne na priamu konzumáciu. Je to skôr taký pomocník pri varení a pečení.
Mnoho receptov, ktoré sú vo svojej podstate vláčne, používa práve acidko.
Nakoľko je však acidko mliečny, teda nevegan výrobok, čo s tým? Odpoveď je relatívne jednoduchá. Vyrobíme si svoje vlastné acidko!
Vegánske acidko má mnoho výhod. Pri receptoch dostaneme rovnaký efekt ako pri klasickom acidku. Je to odskúšané. Platí to pre lievance z ovsených vločiek, aj orechovú bábovku. Na oba recepty vám samozrejme prikladám link.
Postup príravy je nesmierne jednoduchý. Potrebujete jeden hrček. 2 suroviny. No a 5 minút času. Suroviny zmiešate a necháte pracovať pri izbovej teplote. Následne už len použijete do receptu. Jednoduché a veľmi efektné
Vegánske acidko
Ingrediencie
- 1 HR rastlinného mlieka
- 2 PL jablčného octu
Postup
- Do hrnčeka nalejeme rastlinné mlieko podľa vlastného výberu.
- Do toho istého hrnčeka prilejeme 2 lyžice jalbčného octu.
- Necháme 5 minút postáť pri izbovej teplote a následne použijeme do receptu.