Mlieko zohrejte tak, aby bolo vlažné. V hrnci, alebo v mikrovlnke.
Sušené droždie, mlieko a cukor vložte do jednej nádoby (rýchlokysky) a nechajte kvasiť 10 minút. Nádoba musí byť počas kvasienia dobre uzavretá.
Následne pridajte múku a všetko premiešajte do hladkého cesta, ktoré sa bude odliepať od stien. Cesto zakryte a nechajte pri izbovej teplote kystnúť 2 hodiny.
Po 2 hodinách cesto vyberieme z misy na pomúčenú dosku.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a ideálne na štvorec, alebo obdĺžnik. Následne cesto narežeme na štvroce asi 10x10cm.
Do každého štvrocu dáme 1,5 PL džemu.
Všetky 4 rohy cesta spojíme a vytvarujeme do buchty.
Takto vytvarované buchty nechádme ešte podkysnúť 15 minút pod kuchynskou utierkou.
Buchty môžete naparovať s naparovacím vejárom, alebo v parnom hrnci.
Buchty naparujeme 7 minút. Podávame s roztopeným maslom, makom, grankom či kakaom.