Go Back

Jednoduché vegan parené buchty

Príprava2 hrs 15 mins
Varenie/Pečenie7 mins
Spolu3 hrs
Chod: Dezerty, Hlavné jedlá
Kuchyňa: Česká, Európska, Slovenská
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 10
Author: Varenápečená

Ingrediencie

  • 450 G hladkej múky
  • 10 G sušeného droždia
  • 320 G rastlinného mlieka
  • 30 G cukru
  • džem na plnenie buchiet
  • rastlinné maslo, kakao, mak, granko na posyp

Postup

  • Mlieko zohrejte tak, aby bolo vlažné. V hrnci, alebo v mikrovlnke.
  • Sušené droždie, mlieko a cukor vložte do jednej nádoby (rýchlokysky) a nechajte kvasiť 10 minút. Nádoba musí byť počas kvasienia dobre uzavretá.
  • Následne pridajte múku a všetko premiešajte do hladkého cesta, ktoré sa bude odliepať od stien. Cesto zakryte a nechajte pri izbovej teplote kystnúť 2 hodiny.
  • Po 2 hodinách cesto vyberieme z misy na pomúčenú dosku.
  • Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a ideálne na štvorec, alebo obdĺžnik. Následne cesto narežeme na štvroce asi 10x10cm.
  • Do každého štvrocu dáme 1,5 PL džemu.
    recept-na-jednoduché-domace-buchty-na-pare-veganske
  • Všetky 4 rohy cesta spojíme a vytvarujeme do buchty.
    recept-na-jednoduché-domace-buchty-na-pare-veganske
  • Takto vytvarované buchty nechádme ešte podkysnúť 15 minút pod kuchynskou utierkou.
  • Buchty môžete naparovať s naparovacím vejárom, alebo v parnom hrnci.
  • Buchty naparujeme 7 minút. Podávame s roztopeným maslom, makom, grankom či kakaom.