Vegan mrkvové muffiny
Jednoduché mrkvové muffiny vhodné pre vegánov
Príprava15 mins
Varenie/Pečenie25 mins
Spolu40 mins
Chod: Dezerty, Raňajky
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 10
Author: Varenápečená
Mokré suroviny
- 1/2 HR oleja asi 170g, akýkoľvek okrem olivového
- 80 G hnedého cukru
- 100 G jablkového pyré môže byť detská výživa, alebo domáce pyré
Suché suroviny
- 12 G kypriaceho prášku 1 balenie
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL perníkového korenia
- 1/2 ČL jedlej sódy bikarbóny
- 150 G hladkej múky
- 150 G nastrúhanej mrkvy váha je už pre nastrúhané mrkvu
Mrkvu očistíme a nstrúhame. Váha mrkvy je už v nastrúhanom stave, tak si ju priebežne vážte, počas strúhania.
V miske spolu zmiešame olej, jablkové pyré a hnedý cukor. Zľahka premiešame.
V ďalšej miske spolu zmiešame všetky suché suroviny, okrem mrkvy.
Suché suroviny okrem mrkvy vysypeme do mokrých.
Premiešame a šľaháme ručným mixérom asi 3 minúty.
Po vymiešaní mixérom pridáme nastrúhanú mrkvu, ktorú už len zľahka vmiešame do cesta.
Košíčky plníme do plna a pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 25 minút.