Go Back

Vegan mrkvové muffiny

Jednoduché mrkvové muffiny vhodné pre vegánov
Príprava15 mins
Varenie/Pečenie25 mins
Spolu40 mins
Chod: Dezerty, Raňajky
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 10
Author: Varenápečená

Ingrediencie

Mokré suroviny

  • 1/2 HR oleja asi 170g, akýkoľvek okrem olivového
  • 80 G hnedého cukru
  • 100 G jablkového pyré môže byť detská výživa, alebo domáce pyré

Suché suroviny

  • 12 G kypriaceho prášku 1 balenie
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1/2 ČL jedlej sódy bikarbóny
  • 150 G hladkej múky
  • 150 G nastrúhanej mrkvy váha je už pre nastrúhané mrkvu

Postup

  • Mrkvu očistíme a nstrúhame. Váha mrkvy je už v nastrúhanom stave, tak si ju priebežne vážte, počas strúhania.
  • V miske spolu zmiešame olej, jablkové pyré a hnedý cukor. Zľahka premiešame.
  • V ďalšej miske spolu zmiešame všetky suché suroviny, okrem mrkvy.
  • Suché suroviny okrem mrkvy vysypeme do mokrých.
  • Premiešame a šľaháme ručným mixérom asi 3 minúty.
  • Po vymiešaní mixérom pridáme nastrúhanú mrkvu, ktorú už len zľahka vmiešame do cesta.
  • Košíčky plníme do plna a pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 25 minút.