Go Back

Cibuľová marmeláda

Karamelizovaná cibuľová marmeláda
Príprava25 mins
Varenie/Pečenie30 mins
Spolu55 mins
Chod: Prílohy
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Author: Varenápečená

Ingrediencie

  • 1,5 KG cibule biela, alebo červená
  • 500 G cukru biely, ideálne trstinový

Postup

  • Cibuľu očistíme a prekrojíme na polovicu. Nakrájame na mesiačiky = french cut.
  • Rozohrejte si hlbokú pancivu, alebo wok. Olej nemusíte použiť.
  • Všetkú cibuľu dusíme asi 20 minút, do zmäknutia.
  • Následne prisypte cukor a varte do zkaramelizovania cibule. Cibuľu už nedusíme. Občas premiešame.
  • Po tom, čo cibuľa skaramelizovala, je vhodná na okamžité použitie, alebo ju môžete skladovať v uzavretej nádobe v chladničke, 10 týždňov.