Cibuľová marmeláda
Karamelizovaná cibuľová marmeláda
Príprava25 mins
Varenie/Pečenie30 mins
Spolu55 mins
Chod: Prílohy
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Author: Varenápečená
- 1,5 KG cibule biela, alebo červená
- 500 G cukru biely, ideálne trstinový
Cibuľu očistíme a prekrojíme na polovicu. Nakrájame na mesiačiky = french cut.
Rozohrejte si hlbokú pancivu, alebo wok. Olej nemusíte použiť.
Všetkú cibuľu dusíme asi 20 minút, do zmäknutia.
Následne prisypte cukor a varte do zkaramelizovania cibule. Cibuľu už nedusíme. Občas premiešame.
Po tom, čo cibuľa skaramelizovala, je vhodná na okamžité použitie, alebo ju môžete skladovať v uzavretej nádobe v chladničke, 10 týždňov.