Do misky nasypeme múky a pridáme na kocky nakrájané studené maslo. To prstami rozdrobíme a zmiešame s maslom. Vznikne nám kozistencia pripomínajúca mokrý piesok.
Prilejeme studenú vodu a vymiešame do hladkého cesta. Cesto zabalíme do fÓlie a vložíme do chladničky na približne 20 minút.
Zatiaľ si pripravíme jahody na plnku.Jahody umyjeme a odstupkujeme. Nakrájame na tenké kolieska (kúsky).
Cesto po vybratí z chladničky vyvaľkáme na pomúčenej doske na kruh s priemerom asi 25 cm. Cesto si teraz preložíme na papaier na pečenie, ktorý už bude na plechu, na ktorom budeme galettku piecť.
Na cesto budeme ukladať jahody tak, aby sme nechali od okraja asi 5 cm voľného miesta. Tútú okrajovú časť cesta budeme zahýbať.
Keď ste jahody poukladali na cesto, pocukrujte jahody cukrom a zahýbajte cesto galettky dovnútra, ako by ste ju chceli zakryť. Toto zahnuté cesto môžete potrieť vajíčkom, no nemusíte.
Galettku pečieme 40 minút na 200 stupňoch.
Podávame ako sme upiekli, prípadne s kopčekom vanilkovej zmrzliny.