Do veľkej a plytkej misky nasypeme múku, kypriaci prášok a soľ.
Múku zalejte pivom a vymiešajte cesto metličkou.
Pridajte mlieko na zriedenie cestíčka.
Rybka by mala byť naporcovaná na 4 približne rovnaké kúsky.
Každý kúsok po jednom namočte do cestíčka a obaľte rybku v cestíčku.
Do hlbokej panvice nalejte olej aspoň 5 cm na výšku. Rozohrejte olej.
Rybku napácovanú v cestíčku vložte do rozohriateho oleja a opraže do zlatohneda, následne otočte na druhú stranu a opražte asi 4 minúty. Pečte na stredne silnom plameni, aby sa rybka upiekla aj zvnútra.
Po opečení rybku vyberte a nechajte olej trošku odkvapkať na kuchynskej utierke.
V ďalšej panvici si pripravte rovnaké množstvo oleja, kde budete vyprážať hranolky.
Množstvo hranoliek, ktoré sa zmestí do panvice, vysypte do panvice a opražte asi 7 minút na najvyššom stupni.
Následne hranolky vyberte na servítku a nechajte odkvapkať.
Hranolky vložte znova do horúceho oleja a opekajte znova asi 7 minút do zlatohneda.
Hranolky po vybratí z oleja opäť nechajte odkvapkať od oleja a posoľte.
Rybku podávajte s hranolkami v novinovom papieri (na to určenom) ako Briti, alebo pokojne aj na tanieri.