Go Back

Ovocný koláč s jahodami a mrveničkou

Šťavnatý jahodový koláč
Príprava20 mins
Varenie/Pečenie45 mins
Spolu1 hr 5 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 8
Author: Simona

Ingrediencie

Koláč

  • 120 G hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 100 G masla zmäknutého
  • 50 G kryštálového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 PL vanilkovej aromy

Jahodová plnka

  • 200 G jahôd
  • 20 G trstinového cukru
  • šťava z 1/2 citróna

Mrvenička

  • 1/2 HR cukru
  • 1/3 HR hladkej múky
  • 1/4 HR masla

Postup

Jahodová plnka

  • Jahody umyjeme a odstopkujeme. Nakrájamé na malé kúsky a vložíme do misky
  • Pocukrujeme a polejeme citrónovou šťavou.

Mrvenička

  • Mrveničku pripravíme zmiešaním všetkých surovín

Koláč

  • V miske vyšľaháme maslo a cukor do hladkej konzistencie.
  • Postupne primiešavame vajíčka, vždy po jednom.
  • Pridáme vanilkovú arómu, kypriaci prášok, soľ a múku. Cesto bude husté a je to v poriadku.
  • Túto zmes nalejeme do vymastenej a vysypanej formy s vysokým okrajom.
  • Na koláč dáme vrstvu jahôd (šťavu preceďte) a na ne mrveničku.
  • Pečieme 45 minút pri 175°C