Go Back
Print
Recipe Image
Vytlač recept
Ovocný koláč s jahodami a mrveničkou
Šťavnatý jahodový koláč
Príprava
20
mins
Varenie/Pečenie
45
mins
Spolu
1
hr
5
mins
Chod:
Dezerty
Kuchyňa:
Celosvetová
Kľúčové slovo:
Vegetariánske
Porcií:
8
Author:
Simona
Ingrediencie
Koláč
120
G
hladkej múky
1
ČL
kypriaceho prášku
štipka
soli
100
G
masla
zmäknutého
50
G
kryštálového cukru
2
vajíčka
1
PL
vanilkovej aromy
Jahodová plnka
200
G
jahôd
20
G
trstinového cukru
šťava z 1/2 citróna
Mrvenička
1/2
HR
cukru
1/3
HR
hladkej múky
1/4
HR
masla
Postup
Jahodová plnka
Jahody umyjeme a odstopkujeme. Nakrájamé na malé kúsky a vložíme do misky
Pocukrujeme a polejeme citrónovou šťavou.
Mrvenička
Mrveničku pripravíme zmiešaním všetkých surovín
Koláč
V miske vyšľaháme maslo a cukor do hladkej konzistencie.
Postupne primiešavame vajíčka, vždy po jednom.
Pridáme vanilkovú arómu, kypriaci prášok, soľ a múku. Cesto bude husté a je to v poriadku.
Túto zmes nalejeme do vymastenej a vysypanej formy s vysokým okrajom.
Na koláč dáme vrstvu jahôd (šťavu preceďte) a na ne mrveničku.
Pečieme 45 minút pri 175°C