Go Back

Pikantné hráškové rizoto

Krémové rizoto s hráškom a čili
Príprava5 mins
Varenie/Pečenie30 mins
Spolu35 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Talianska
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Simona

Ingrediencie

  • 3 PL oleja
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 G ryže
  • 700 ML vývaru
  • 200 G mrazeného hrášku
  • 50 G masla
  • 1 ČL mleté biele korenie
  • 1 ČL tymián
  • čili
  • parmezán

Postup

  • Pripravíme si vývar. Necháme ho zohrievať na miernom plameni.
  • Na drobno nakrájame cibuľu a cesnak.
  • V panvici rozpálime olej. Pridáme cibuľu a oprážime do sklovita. Pridáme cesnak a popražíme ešte minútku.
  • Pridáme ryžu, ktorú opražíme na vysokom plameni do sklovita.
  • Následne plameň stíšime a pridáme 1 naberačku vývaru. Rizoto zasyčí a vývar sa bude rýchlo odparovať.
  • Rizoto budeme miešať, kým sa neodparí vývar. Následne pridáme ďalšiu naberačku vývaru. S použitím poslednej naberačky vývaru pridáme mleté korenie, tymián, čili a hrášok.
  • Všetko premiešame a odstavíme.
  • Primiešame maslo a zaprcujeme do rizota.
  • Pred podávaním posypeme nastrúhaným parmezánom.