Go Back

Mrkvová torta s cream cheese krémom

Šťavnatá mrkvová torta s kyselkavým krémom
Príprava30 mins
Varenie/Pečenie35 mins
Spolu1 hr 5 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Americká
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 10
Author: Simona

Ingrediencie

Korpus

  • 2 HR hladkej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 2 ČL škorice
  • 1/4 ČL muškátového oriešku
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 HR cukru
  • 1 HR trstinového cukru
  • 4 vajíčka
  • 3/4 HR oleja
  • 1 ČL vanilkovej arómy
  • 1/2 HR mlieka
  • 350 G nastrúhanej mrkvy
  • 100 G orechov

Krém

  • 250 G lučinu, alebo syru philadephia
  • 60 G zmäknutého masla
  • 100 G práškového cukru
  • 2 PL vanilkovej arómy

Postup

Korpus

  • V miske zmiešame všetky suché ingrediencie.
  • Pridáme vajíčka, olej, arómu a mlieko.
  • Vymiešame na husté cesto, do ktorého pridáme na drobno nastrúhanú mrkvu a oriešky. Tie už len dodatočne primiešame vareškou, alebo stierkou.
  • Tortovú zmes vylejeme do 2 tortových foriem s rovnakým priemerom.
  • Pečieme 35 minút pri 175°C
  • Po upečení necháme korpusy v ich forme. Po tom čo korpus vychladne, ho vyberieme z formy.

Krém

  • V mise zmiešame syr, zmäknuté maslo, cukpor a arómu. Vymiešame hustý krém s jemne kyslavou príchuťou.
  • Polovicou krému natrieme prvý korpus, na ktorý položíme ďalší korpus. Ten potrieme zvyšným krémom.
  • Môžeme ozdobiť posekanými prieškami.
  • Skladujeme v chlade a spotrebujeme do 48 hodín.