Mrkvová torta s cream cheese krémom
Šťavnatá mrkvová torta s kyselkavým krémom
Príprava30 mins
Varenie/Pečenie35 mins
Spolu1 hr 5 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Americká
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 10
Author: Simona
Korpus
- 2 HR hladkej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 2 ČL škorice
- 1/4 ČL muškátového oriešku
- 1/2 ČL soli
- 1/2 HR cukru
- 1 HR trstinového cukru
- 4 vajíčka
- 3/4 HR oleja
- 1 ČL vanilkovej arómy
- 1/2 HR mlieka
- 350 G nastrúhanej mrkvy
- 100 G orechov
Krém
- 250 G lučinu, alebo syru philadephia
- 60 G zmäknutého masla
- 100 G práškového cukru
- 2 PL vanilkovej arómy
Korpus
V miske zmiešame všetky suché ingrediencie.
Pridáme vajíčka, olej, arómu a mlieko.
Vymiešame na husté cesto, do ktorého pridáme na drobno nastrúhanú mrkvu a oriešky. Tie už len dodatočne primiešame vareškou, alebo stierkou.
Tortovú zmes vylejeme do 2 tortových foriem s rovnakým priemerom.
Pečieme 35 minút pri 175°C
Po upečení necháme korpusy v ich forme. Po tom čo korpus vychladne, ho vyberieme z formy.
Krém
V mise zmiešame syr, zmäknuté maslo, cukpor a arómu. Vymiešame hustý krém s jemne kyslavou príchuťou.
Polovicou krému natrieme prvý korpus, na ktorý položíme ďalší korpus. Ten potrieme zvyšným krémom.
Môžeme ozdobiť posekanými prieškami.
Skladujeme v chlade a spotrebujeme do 48 hodín.