Do misky nalejeme vlažné mlieko, múku, cukor, škoricu, muškátový oriešok, droždie a vajíčka.
Cesto premiešame ručne alebo v mixéri.
Počas miešania do cesta začneme pridávať zmäknuté maslo po menších častiach.
Keď je cesto kompaktné, pridáme hrozienka premiešame ešte asi 3 minúty.
Následne, cesto necháme podkysnúť v miske asi hodinu.
Po tomto kysnutí cesto rodelíme na 24 rovnakých kúskov (cca 80g). Dlaňou vytvarujeme buchtičky. Tie ukladáme na plech s papierom na pečenie a zakryjeme celofánom. Necháme podkysnúť cca 45 minút.
Na buchtičky natrieme múčnu pastu do tvaru kríža. Ideálne to spravíme vložením pasty do cukrárského vrecka cezeň natrieme buchty.
Pečieme 18-20 minút pri 190°C
Po vybratí z rúry potrieme glazom (polevou)