Go Back

Vegetariánske curry

Žlté vegetariánske curry vhodné aj pre vegánov
Príprava15 mins
Varenie/Pečenie35 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Indická, Thajská
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 4
Author: Simona

Ingrediencie

  • 2 PL kari pasty
  • 1 L kokosového mlieka
  • 2 veľké papriky
  • 3 mrkvy
  • 1 bambusové výhovky (možno vynechať)
  • 1 hlávka brokolice
  • 2 cukety

Postup

  • Do woku nalejeme cca 750 ml kokosového mlieka ktoré zohrievame, no nevaríme
  • Keď sa mleiko zohreje, vložíme doň kari pastu ktorú rozpustíme v mlieku s vareškou
  • Medzičasom si umyjeme a nakrájamen brokolicu, cuketu na menšie kúsky, papriky na pásiky.
  • Po tom, čo sa pasta rozpustí, vložíme do mlieka všetku zeleninu a varíme na miernom ohni kým zelenina nezmäkne.
  • Keď už je zelenina mäkká, vysypeme do curry bambusové výhonky a na tenské pásiky nakrájanú mrkvu.
  • Povaríme ešte do zmäknutia mrkvy a odstavíme.
  • Podávame s ryžou a na kúsky nakrájaným chilli.
  • Do tohto curry už nie je potrebné pridávať žiadne korenie, tieto pasty obsahujú naozaj všetko.