Go Back

Plnené bravčové karé - roláda

Roláda z bravčového karé plnená syrovo - špenátovou plnkou. Mňam!
Príprava30 mins
Varenie/Pečenie1 hr
Spolu1 hr 30 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slovo: Mäsové recepty
Porcií: 4
Author: Simona

Ingrediencie

  • 1 bravčové karé bez kosti (cca 500g)

Plnka

  • 250 g špenátu
  • 200 g šunky
  • 125 g syr niva
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • 1 cibuľa
  • maslo
  • soľ, čierne korenie, majorán, tymián, rozmarín

Postup

Bravčové karé

  • Celý kus bravčového karé si nakrojíme tak, aby z neho bol jeden tenký, dlhý plát.
    rolada-z-bravcoveho-kare-plnena-nivou
  • Tento plát poriadne vyklepeme na tenko.
    rolada-z-bravcoveho-kare

Plnka

  • Na panvicu nalejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný cesnak.
    Pridáme na kocky nakrájanú šunku a opečieme.
  • Na zmes vysypeme špenát, ktorý sa postupne stiahne a zapracujeme s cesnakom a šunkou.
  • Posolíme, okoreníme a miešame kým sa eodparí všetka voda. Odstavíme.
  • Po tom, čo špenát vychladne, primiešame vajíčko.
  • Na vyklepaný plát bravčového mäsa dáme celú plnku, na ktorú dáme na drobno pomrvený syr niva.
  • Bravčové zarolujeme do rolády a zaviažeme šnúrkou.
  • Do jenského skla naukladáme na nakrájanú cibuľu a na ňu položíme roládu.
    rolada-z-bravcoveho-kare-plnena-nivou
  • Celú roládu naolejujeme, okoreníme majoránkou, tymiánom a rozmarínom.
  • Zakryjeme druhým jenským sklom a pečieme pri 180°C 30 minút a potom odokrytú ďalších 30 minút.