Go Back

Orechová vegan bábovka

Jednoduchá a krásne orechová jesenná bábovka
Príprava20 mins
Varenie/Pečenie40 mins
Spolu1 hr
Chod: Dezerty, Raňajky
Kuchyňa: Celosvetová, Česká, Slovenská
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 12
Author: Varenápečená

Ingrediencie

Mokré suroviny

  • 50 G jablčného octu
  • 100 ML rastlinného oleja
  • 270 ML rastlinného mlieka
  • 2 PL vanilkového extraktu

Suché suroviny

  • 130 G cukru tristinového
  • 300 G hladkej múky
  • 12 G kypriaceho prášku do pečiva
  • 5 G sódy bikarbóny
  • 100 G vlašských orechov

Na bábovkovú formu

  • 1 PL tuku (kokosový olej alebo rastlinné maslo)
  • 2 PL hrubej alebo kokosovej múky
  • + práškový cukor na posypanie

Postup

  • Pripravíme si dve misky. Menšiu a väčšiu.
  • Vo väčšej zmiešame všetky mokré suroviny. Necháme postáť asi 10 minút.
  • Rúru rozohrejeme na 200°C.
  • Pripravíme si formu na bábovku. Tú vymažeme tukom (rastlinné maslo, alebo kokosový, či rastlinný olej) a vysypeme. Môžete použíť hrubú múku, alebo kokosovú múčku.
  • V menšej miske zmiešame všetky suché suroviny okrem orechov.
  • Ppripravíme si aj orechy. Odvážené orechy vysypeme na dosku na krájanie a posekáme na menšie kúsky.
  • Po 10tich minútach presypeme suché suroviny do mokrých a mixérom vymyxujeme na hladké cesto. Mixujte asi 3 minúty. Cesto môžete vymiešať aj ručne, ale mixérom je to o niečo lešpie.
  • Následne do cesta prisypte orechy a vmiešajte do cesta. Už nemixujte.
  • Cesto vylejeme do pripraveje formy na bábovku. Rúru stíšime na 175°C a vložíme formu. Pečieme cca 40 minút. Cesto sledujte a otestujte, či je upečené špajlou.
  • Po upečení nechajte bábovku vo forme ešte asi 10 minút. Následne ju vyklopte a nechajte vychladnúť na mriežke.