Pripravíme si dve misky. Menšiu a väčšiu.
Vo väčšej zmiešame všetky mokré suroviny. Necháme postáť asi 10 minút.
Rúru rozohrejeme na 200°C.
Pripravíme si formu na bábovku. Tú vymažeme tukom (rastlinné maslo, alebo kokosový, či rastlinný olej) a vysypeme. Môžete použíť hrubú múku, alebo kokosovú múčku.
V menšej miske zmiešame všetky suché suroviny okrem orechov.
Ppripravíme si aj orechy. Odvážené orechy vysypeme na dosku na krájanie a posekáme na menšie kúsky.
Po 10tich minútach presypeme suché suroviny do mokrých a mixérom vymyxujeme na hladké cesto. Mixujte asi 3 minúty. Cesto môžete vymiešať aj ručne, ale mixérom je to o niečo lešpie.
Následne do cesta prisypte orechy a vmiešajte do cesta. Už nemixujte.
Cesto vylejeme do pripraveje formy na bábovku. Rúru stíšime na 175°C a vložíme formu. Pečieme cca 40 minút. Cesto sledujte a otestujte, či je upečené špajlou.
Po upečení nechajte bábovku vo forme ešte asi 10 minút. Následne ju vyklopte a nechajte vychladnúť na mriežke.