Go Back

Domáce zemiakové hranolky

Dvakrát pečené domáce hranolky na panvici
Príprava15 mins
Varenie/Pečenie20 mins
Spolu35 mins
Chod: Prílohy
Kuchyňa: Americká, Celosvetová, Slovenská
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Author: Varenápečená

Ingrediencie

  • 500 G zemiakov varný typ A alebo B

Postup

  • Zemiaky umyjte a nakrájajte na hranolky približne 1x1 cm
  • Ošúpať zemiaky nemusíte, ale môžete.
  • Do hlbokej panvice nalejte olej aspoň 5 cm na výšku. Rozohrejte olej.
  • Množstvo hranoliek, ktoré sa zmestí do panvice, vysypte do panvice a opražte asi 7 minút na najvyššom stupni. Teda pridávajte hranolky do panvice postupne. Ak budú hranolky počas pečenia jedna na druhej, neupečú sa správne.
  • Po 7mich minútach hranolky vyberte na servítku a nechajte odkvapkať. Pokračujte so všetkými hranolkami.
  • Následne, hranolky vložte znovu do horúceho oleja a opekajte znova asi 7 minút do zlatohneda.
  • Hranolky po vybratí z oleja opäť nechajte odkvapkať od oleja a posoľte.