Go Back

Pavlova Torta

Základný recept na pavlovu tortu
Príprava20 mins
Varenie/Pečenie1 hr
Sušenie1 hr
Spolu2 hrs 20 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Austrálska, Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 6
Author: Simona

Ingrediencie

  • 150 G vaječných bielkov
  • 200 G práškového cukru
  • 1 PL škrobu
  • 1 PL octu

Postup

  • Rúru si predhrejeme na 150°C
  • Bielka v kuchynskom mixéri vyšľaháme do skoro úplného snehu, prestaneme tesne pred.
  • Následne pokračujeme v šľahaní, ale po lyžiciach pridávame cukor. Medzi každou lyžicou cukru počkáme 20 skúnd, aby sa cukor rozpustil.
  • Keď sme všľahali všetok cukor do snehu, pridáme ešte škrob a ocot a došľaháme posledných pár sekúnd. Sneh by mal byť tuhý a krásne lesklý.
  • Na plech na pečenie si položíme papier na pečenie. Na ten vyklopíme tuhý sneh a vareškou vytvarujeme kruh.
  • Pavlovu tortu pečieme pri 150°C cca hodinu. Následne rúru vypneme a dvierka mierne pootvoríme. Sušíme ďalšiu hodinu, kým sa teplota v rúre nevyrovná tej v miestnosti.