Jablkový koláč so snehom
Vláčny jablkový koláč z maslového cesta
Príprava15 mins
Varenie/Pečenie30 mins
Spolu45 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 8
Author: Simona
Maslové cesto
- 150 G hladkej múky
- 150 g pologrubej múky
- 4 žltky
- 150 G masla
- 40 G práškového cukru
- 1 balenie kypriaceho prášku
Jablková náplň
- 1 KG jabĺk
- 1 balenie škoricového cukru
- 2 PL škorice
Sneh
- 4 bielka
- 160 G kryštálového cukru
Maslové cesto
Všetky suroviny dáme do misky, kde ručne vypracujeme maslové cesto.
Vyklopíme na dosku a rozvaľkáme na rozmery plechu, v ktorom koláč budete piecť.
Cesto vložíme do plechu a poprepichujeme vidličkou.
Pečieme 15 minút pri 200°C
Sneh
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Keď sa budú vytvárať kopčeky, začneme postupne pridávať cukor. Pridávame po polievkovej lyžici a poriadne všľaháme do snehu.
Keď je cesto dopečené, vybrieme plech. Poukladáme naň jablká a na ne dáme sneh.
Pečieme ďalších 15 minút pri 200°C