Go Back

Jablkový koláč so snehom

Vláčny jablkový koláč z maslového cesta
Príprava15 mins
Varenie/Pečenie30 mins
Spolu45 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 8
Author: Simona

Ingrediencie

Maslové cesto

  • 150 G hladkej múky
  • 150 g pologrubej múky
  • 4 žltky
  • 150 G masla
  • 40 G práškového cukru
  • 1 balenie kypriaceho prášku

Jablková náplň

  • 1 KG jabĺk
  • 1 balenie škoricového cukru
  • 2 PL škorice

Sneh

  • 4 bielka
  • 160 G kryštálového cukru

Postup

Maslové cesto

  • Všetky suroviny dáme do misky, kde ručne vypracujeme maslové cesto.
  • Vyklopíme na dosku a rozvaľkáme na rozmery plechu, v ktorom koláč budete piecť.
  • Cesto vložíme do plechu a poprepichujeme vidličkou.
  • Pečieme 15 minút pri 200°C

Jablková náplň

  • Všetky jablká ošúpeme a nastrúhame. Snažte sa z jabĺk vyžmýkať čo najviac šťavy.
  • Pridáme škoricu a škoricový cukor a premiešame.

Sneh

  • Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  • Keď sa budú vytvárať kopčeky, začneme postupne pridávať cukor. Pridávame po polievkovej lyžici a poriadne všľaháme do snehu.
  • Keď je cesto dopečené, vybrieme plech. Poukladáme naň jablká a na ne dáme sneh.
  • Pečieme ďalších 15 minút pri 200°C