Do hrnca nalejeme mlieko, do ktorého rozbijeme všetky vajíčka.
Pridáme soľ a čierne korenie.
Všetky vajíčka rozmiešame (rozhabarkujeme) v mlieku.
Túto zmes budeme variť na miernom plameni za stáleho miešania asi 30 minút.
Po cca 30tich minútach sa začnú tvoriť hrudky v tekutine. To znamená, že je hrudka uvarená.
Do veľkej misy vložíme gázu, prípadne utierku cez ktorú prelejeme hrudku. Zvyšná tekutina pretečie a v utierke nám ostane len samotná hrudka.
Rohy utierky spojíme, aby hrudka v utierke vytvorila približne guľatý tvar. Rohy utierky spolu zviažeme, no medzi uzlík a hrudku vložíme varechu, aby sme následne mohli hrudku v utierke zavesiť a nechať odkvapkať. Po tom, čo hrudka ochladla a tekutina odkvapkala, su môžeme vybrať z gázy / utierky a podávať s chlebíkom, cviklou (repou), šunkou, klobáskou a pod.