Go Back

Avokádová nátierka

Rýchla, vegánska nátierka
Chod: Prílohy, Raňajky
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Simona

Ingrediencie

  • 2 avokáda zrelé
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • čierne korenie mleté
  • chilli mleté

Postup

  • Avokádo narežeme na polovicu, vyberieme kôstku a polievkovou lyžicou vydlabeme vnútro. To si nakrájame na menšie kocky, ktoré následne v miske popučíme vidličkou.
  • Štipka soli a rozpučený strúčik cesnaku dodajú nátierke úplne inú chuť.
  • Všetko premiešame a natrieme na toast.

Poznámky

Toastový, alebo akýkoľvek iný chlieb si môžete krátko opiecť na panvici, aby bol chrumkavejší. Nátierku na toaste ešte okoreníme čiernym korením a podávame. Pre tých, ktorí ľúbia pikantné asi nemusím nijak extra písať, že čili sa do tejto nátierky viac ako hodí!