Najlepšie fazuľové brownies
Najlepšie fazuľové brownies z čerstvej fazule
Príprava1 hr
Varenie/Pečenie40 mins
Spolu1 hr 40 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Americká
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 12
Calories: 94kcal
Author: Simona
- 500 g červenej fazule
- 4 vajíčka
- 1 HR kakaa
- 2/3 HR trstinového cukru
- 1 ČL vanilkovej arómy
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 HR vody
- 1/3 HR oleja
- 1/3 HR rumu
- štipka soli
Červená fazuľa
Fazuľu je potrebné uvariť vo vode, aby zmäkla. Na to, aby sme fazuľu varili len hodinu, je potrebné ju predom namočiť, ideálne na noc.
Fazuľu varíme vo vode na miernom plameni tak, aby voda nikdy nevrela (nebublala).
Na hladine sa bude počas varenia tvoriť pena. Tú naberačkou odstránime.
Fazuľu po uvarení precedíme a dáme do väčšej misky.
Brownies
Do misky s fazuľou nalejeme vodu a fazuľu ručným mixérom vymixujeme na hmotu konzistencie pasty.
Do tejto pasty vlejeme olej, rum, vanilkovú arómu a vajíčka. Premiešame.
Do brownies zmesy vysypeme sypké suroviny a vymiešame cesto.
Toto cesto vylejeme do plechu s vysokým okrajom s ozmermi približne 25x20 cm
Pečieme 40 minút pri 180°C
"Šupku" z fazule nie je potrebné odstraňovať. V brownies ju nebudete ani cítiť!
Po 40tich minútach pečenia brownies otestujeme špajlou. Cesto sa väčšinou nesmie lepiť, aby sme vedeli že je už dezert upečený, v tomto prípade chceme, aby ostával mierny "povlak" na špajli, aby boli brownies také goey, ako klasické s čokoládou.