Go Back

Najlepšie fazuľové brownies

Najlepšie fazuľové brownies z čerstvej fazule
Príprava1 hr
Varenie/Pečenie40 mins
Spolu1 hr 40 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Americká
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 12
Calories: 94kcal
Author: Simona

Ingrediencie

  • 500 g červenej fazule
  • 4 vajíčka
  • 1 HR kakaa
  • 2/3 HR trstinového cukru
  • 1 ČL vanilkovej arómy
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 HR vody
  • 1/3 HR oleja
  • 1/3 HR rumu
  • štipka soli

Postup

Červená fazuľa

  • Fazuľu je potrebné uvariť vo vode, aby zmäkla. Na to, aby sme fazuľu varili len hodinu, je potrebné ju predom namočiť, ideálne na noc.
  • Fazuľu varíme vo vode na miernom plameni tak, aby voda nikdy nevrela (nebublala).
  • Na hladine sa bude počas varenia tvoriť pena. Tú naberačkou odstránime.
  • Fazuľu po uvarení precedíme a dáme do väčšej misky.

Brownies

  • Do misky s fazuľou nalejeme vodu a fazuľu ručným mixérom vymixujeme na hmotu konzistencie pasty.
  • Do tejto pasty vlejeme olej, rum, vanilkovú arómu a vajíčka. Premiešame.
  • Do brownies zmesy vysypeme sypké suroviny a vymiešame cesto.
  • Toto cesto vylejeme do plechu s vysokým okrajom s ozmermi približne 25x20 cm
  • Pečieme 40 minút pri 180°C

Poznámky

"Šupku" z fazule nie je potrebné odstraňovať. V brownies ju nebudete ani cítiť! 
Po 40tich minútach pečenia brownies otestujeme špajlou. Cesto sa väčšinou nesmie lepiť, aby sme vedeli že je už dezert upečený, v tomto prípade chceme, aby ostával mierny "povlak" na špajli, aby boli brownies také goey, ako klasické s čokoládou.