Go Back

Vianočné košíčky s čokoládovým krémom

Vynikajúce vianočné košíčky s vyváženou chuťou sladkého a kyslého
Príprava20 mins
Varenie/Pečenie10 mins
Spolu30 mins
Chod: Dezerty, Vianočné
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 8
Author: Simona

Ingrediencie

Košíčky

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 130 g práškového cukru
  • 2 žĺtka

Čokoládový krém

  • 200 g horkej čokolády
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml smotany 33%
  • 1 bal čokoládového pudingu
  • džem na plnenie

Postup

Košíčky

  • Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré odložíme na 2 hodiny do chladničky.
  • Košíčkové formičky plníme cestom v tenkej vrstve, keďže cesto vyrastie.
  • Košíčky pečieme pri teplote 200 °C asi 10-12 minút.
  • Ešte teplé ich vyberáme z formičiek,

Krém

  • Pripravíme si ganache zo smotany a kvalitnej čokolády.
  • Čokoládovú ganache vmiešame do hustého, čokoládového pudingu, ktorý pripravíme podľa návodu, ale s menším množstvom mlieka.
  • Krém dáme do chladničky a keď vychladne, zdobíme ním košíčky potreté kyslastým džemom.

Poznámky

Košíčky odporúčam potierať/plniť kyslastým ovocím alebo džemom, aby sa vyvážila chuť sladkých košíčkov a krému.