Varené víno
Vynikajúci recept na domáce varené víno
Varenie/Pečenie30 mins
Spolu30 mins
Chod: Nápoje
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Author: Simona
- 700 ml červeného vína
- 2 pomaranče
- 1 balenie celej škorice
- 1 balenie celého badiánu
- hrsť celých klinčekov
- cukor
Obsah fľaše vína nalejeme do hlbokého hrnca a varíme na miernom plameni.
Pridáme všetko korenie a na plátky nakrájaný pomaranč.
Víno necháme variť aspoň 20 minút, no neprivedieme do varu.
Podávame ešte teplé
Cukor pridávame do suchých vín, na jednu 700ml fľašu asi 3 PL. Ak máme vno polosladké, sladké, cukor nie je potrebný.
Pomaranče pred vložením do vína poriadne umyjeme. Najlepšie je používať pomaranče ktoré neboli striekané.