Go Back

Domáce ravioli

Ak chcete začať s prípravou domácich cestovín, toto je skvelý recept na ravioli pre začiatočníkov.
Príprava1 hr
Varenie/Pečenie5 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Talianska
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 4
Author: Simona

Potrebujeme

  • Formičky na vykrajovanie

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 3 vajíčka
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL soli

Postup

  • V miske zmiešame múku a soľ.
  • Vyhĺbime si jamku, do ktorej rozbijeme vajíčka a vymiešame cesto.
  • Pridáme lyžicu oleja a cesto premiešavame niekoľko minút.
    Následne cesto prikryjeme a necháme odpočívať asi 30 minút.
  • Z cesta budeme odoberať menšie dávky, ktoré následne vyvaľkáme na veľmi tenko, alebo vložíme do stroja na cesto na cestoviny (nie je nevyhnutné).
  • Keď je cesto dostatočne tenké, vykrajujeme kruhy (napríklad formičkami na medovníčky), ktoré budeme plniť 1 kl plnky. Následne okraje týchto koliesok prstom potrieme rozšľahaným vajíčkom a položíme naň druhý okrúhly kúsok cesta. Tieto dve vrstvy spojíme zatláčaním vidličky po okraji.
  • Takto pripravené ravioli varíme vo vriacej osolenej vode ešte asi 4-5 minút po tom, čo vyplávajú na povrch.

Poznámky

TIP:
Odporúčam variť 4-5 naraz, nie viac, aby voda neochladla, ale stále vrela.