Go Back

Lievance z ovsených vločiek

Nadýchané lievance plné vlákniny z domáceho vegan acidka
Príprava5 mins
Varenie/Pečenie15 mins
Spolu20 mins
Chod: Dezerty, Raňajky
Kuchyňa: Celosvetová, Česká, Slovenská
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Varenápečená

Ingrediencie

  • 200 G ovsených vločiek
  • 3 PL cukru
  • 1/2 BAL kypriaceho prášku do pečiva =6G

Vegánske acidko

  • 1 HR rastlinného mlieka
  • 2 PL jablčného octu

Postup

  • Do hrnčeka nalejeme rastlinné mlieko a pridáme jablčný ocot. Necháme postáť 5 minút.
  • Ovsené vločky pomelieme na ovsenú mpku.
  • Poznámka: Nemusí byť dokonalo jemná, stačí že to nie sú celé ovsené vločky. Ak doma nemáte žiaden mixér, ani ovsenú múku, použite celé vločky. Konzistencia nebude taká jemná, ale na chuti to neuberie.
  • Ovsenú múku vysypte do misky, kde pridáte kypriaci prášok a cukor.
  • Po 5 minútach prilejte rastlinné acidko a premiešajte aby vám neostali hrudky.
  • Rozpáľte si panvicu miernom ohni a pečte asi 80ml cesta z každej strany 2 minúty.
  • Podávame s rastlinným jogurtom, čerstvým ovocím a javorovým sirupom.