Nadýchané lievance plné vlákniny z domáceho vegan acidka
Príprava5mins
Varenie/Pečenie15mins
Spolu20mins
Chod: Dezerty, Raňajky
Kuchyňa: Celosvetová, Česká, Slovenská
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Varenápečená
Ingrediencie
200Govsených vločiek
3PLcukru
1/2BALkypriaceho prášku do pečiva=6G
Vegánske acidko
1HRrastlinného mlieka
2PLjablčného octu
Postup
Do hrnčeka nalejeme rastlinné mlieko a pridáme jablčný ocot. Necháme postáť 5 minút.
Ovsené vločky pomelieme na ovsenú mpku.
Poznámka: Nemusí byť dokonalo jemná, stačí že to nie sú celé ovsené vločky. Ak doma nemáte žiaden mixér, ani ovsenú múku, použite celé vločky. Konzistencia nebude taká jemná, ale na chuti to neuberie.
Ovsenú múku vysypte do misky, kde pridáte kypriaci prášok a cukor.
Po 5 minútach prilejte rastlinné acidko a premiešajte aby vám neostali hrudky.
Rozpáľte si panvicu miernom ohni a pečte asi 80ml cesta z každej strany 2 minúty.
Podávame s rastlinným jogurtom, čerstvým ovocím a javorovým sirupom.