Go Back

Jednoduchý lávový koláč

Príprava10 mins
Varenie/Pečenie15 mins
Spolu25 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 3
Author: Varenapecena

Potrebujeme

  • 3x ramekin, alebo miska vhodná do rúry

Ingrediencie

  • 140 G vegan, horkej čokolády
  • 2 PL kokosového oleja
  • 300 ML rastlinného mlieka
  • 50 G kakaa
  • 70 G cukru ideálne práškový
  • 150 G hladkej múky
  • 1 CL kypriaceho prášku
  • 1 ČL kokosového oleja
  • 20 G kokosu, prípadne múky

Postup

  • Do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry si nalámeme 100g čokolády (nie všetku, len 100g) a pridáme 2 PL kokosového oleja a mlieko. Vložíme do mikrovlnky na 30 sekúnd. Následne vyberieme a metričkou premiešame. Opakujeme ešte dvakrát, kým sa čokoláda úplne neroztopí.
    Ak nemáte mikrovlnnú rúru, roztopte čokoládu, mlieko a olej nad parou v hrnci.
  • V ďalšej miske zmiešajte kakao, cukor, múku, kypriaci prášok.
  • Do roztopenej čokolady vysypte suché suroviny. Všetko poriadne premiešajte, aby neostali hrudky.
  • Rúru si rozohrejte na 175°C.
  • Ramekiny, alebo misky ním podobné vhodné do mikrovlnnej rúry vymažeme tukom. Uprednostnite kokosový olej pred iným rastlinným. Stačí vám 1 ČL na všetky 3 ramekiny.
  • Následne ramekiny vysypte kokosom, alebo múkou.
  • Zvyšných 40 g čokolády si rozlámeme na menšie kúsky.
  • Do každého ramekinu dáme 2 plné PL cesta. Na tie poukladáme kúsky čokolády. Zalejeme ďalšími 2 PL cesta.
  • Takto opakujeme s každým ramekinom.
  • Ramekiny môžete vložíť priamo do rúry, alebo ich pre ľahšiu manipuláciu položte na jeden plech, ktorý môžete vložiť do rúry.
  • Pečieme 20 minút pre 175°C.
  • Podávame teplé s extra dávkou kakaa, alebo rastlinnej zmrzliny.