Do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry si nalámeme 100g čokolády (nie všetku, len 100g) a pridáme 2 PL kokosového oleja a mlieko. Vložíme do mikrovlnky na 30 sekúnd. Následne vyberieme a metričkou premiešame. Opakujeme ešte dvakrát, kým sa čokoláda úplne neroztopí.Ak nemáte mikrovlnnú rúru, roztopte čokoládu, mlieko a olej nad parou v hrnci. V ďalšej miske zmiešajte kakao, cukor, múku, kypriaci prášok.
Do roztopenej čokolady vysypte suché suroviny. Všetko poriadne premiešajte, aby neostali hrudky.
Rúru si rozohrejte na 175°C.
Ramekiny, alebo misky ním podobné vhodné do mikrovlnnej rúry vymažeme tukom. Uprednostnite kokosový olej pred iným rastlinným. Stačí vám 1 ČL na všetky 3 ramekiny.
Následne ramekiny vysypte kokosom, alebo múkou.
Zvyšných 40 g čokolády si rozlámeme na menšie kúsky.
Do každého ramekinu dáme 2 plné PL cesta. Na tie poukladáme kúsky čokolády. Zalejeme ďalšími 2 PL cesta.
Takto opakujeme s každým ramekinom.
Ramekiny môžete vložíť priamo do rúry, alebo ich pre ľahšiu manipuláciu položte na jeden plech, ktorý môžete vložiť do rúry.
Pečieme 20 minút pre 175°C.
Podávame teplé s extra dávkou kakaa, alebo rastlinnej zmrzliny.