Go Back

Vegan kešu syrová omáčka na cestoviny

Jednoduchá a extrémne chutná omáčka na akékoľvek cestoviny
Príprava5 mins
Varenie/Pečenie5 mins
Mäknutie orechov2 hrs
Spolu10 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 4
Author: Varenápečená

Potrebujeme

  • Kuchynský mixér

Ingrediencie

  • 1 HR kešu orechov cca 180G
  • 200 ML raslinného mlieka môžete nahradiť čistou vodou
  • 2 G soli
  • 2 G čierneho korneia
  • 30 G lahôdkového sušeného droždia
  • 1/2 citróna len šťava
  • 3 G údená mletá paprika
  • cestoviny

Postup

  • Kešu oriešky vysypeme do väčšej misky a zelejeme 1,5 HR vody. Necháme zmäknúť aspoň 1, ideálne 4 hodiny.
  • Orechy premyjeme a vložíme do mixéra, spolu s ostatnými surovinami.
  • Mixujeme asi minútu, kým sa všetky suroviny neprepoja. Omáčka má byť hustá a krémová.
  • Prosím, omáčku ochutnajte. Ak máte pocit, že by ste ju ešte nejak dochutili podľa svojich vlastných preferencii, pokojne tak teraz spravte.
  • Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, do al dente. A teda na skus.
  • Z cestovín vyleje skoro všetkú vodu. Nechajte si asi 1/2 HR vody v ktorej ste cestoviny varili.
  • Túto vodu vráťte k cestovinám a prilejte kešu omáčku.
  • Všetko poriadne premiešajte.
  • Servírujte.