Jahody umyjeme, očistíme a odstopkujeme.
Nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky, kde sa zmestia všetky.
Následne ich posypeme cukrom a všetko poriadne premiešame.
Jahody takto vložíme do chladničky na 48 hodín macerovať.
Po 48ich hodinách jahody vyberieme a šťavu, ktorú jahody pustili prelejeme do hrnca. S jahodami pokračujeme v príprave džemu.
Do hrnca so šťavou vytlačíme šťavu z jedného citróna. Takto šťavu varíme na miernom plameni asi 15 minút.
Sirup môžete ochutnávať a ak sa vám zdá málo sladký (nám bol akurát) prípadne ešte docukriť. Sirup nechajte vychladnúť v hrnci.
Vychladený sirup sirup prelejeme (aj precedíme) do sklenej fľačky ktorú následnej uchovávame v chladničke. Sirup vydrží v chladničke pokojne aj 2 týždne.