Go Back

Domáci jahodvý sirup

Vynikajúci jahodový sirup z macerovaných jahôd
Príprava2 d
Varenie/Pečenie15 mins
Spolu2 d 15 mins
Chod: Nápoje
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 10
Author: Simona

Ingrediencie

  • 2500 G jahôd
  • 500 G cukru biely, hnedý, trstinový
  • 1 citrón

Postup

  • Jahody umyjeme, očistíme a odstopkujeme.
  • Nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky, kde sa zmestia všetky.
  • Následne ich posypeme cukrom a všetko poriadne premiešame.
  • Jahody takto vložíme do chladničky na 48 hodín macerovať.
  • Po 48ich hodinách jahody vyberieme a šťavu, ktorú jahody pustili prelejeme do hrnca. S jahodami pokračujeme v príprave džemu.
  • Do hrnca so šťavou vytlačíme šťavu z jedného citróna. Takto šťavu varíme na miernom plameni asi 15 minút.
  • Sirup môžete ochutnávať a ak sa vám zdá málo sladký (nám bol akurát) prípadne ešte docukriť. Sirup nechajte vychladnúť v hrnci.
  • Vychladený sirup sirup prelejeme (aj precedíme) do sklenej fľačky ktorú následnej uchovávame v chladničke. Sirup vydrží v chladničke pokojne aj 2 týždne.