Jahody odstopkujeme, umyjeme a nakrájame na kúsky asi 1 x 1 cm
Jahody vložíme do woku, alebo hlbokého hrnca a zasypeme cukrom.
Pučičom na zemiaky, alebo mixérom popočíme asi 75% jahôd, zvyšok necháme v celku. Varíme na miernom plameni asi 30 minút.
Ak sa vám tvorí pena, vareškou ju môžete odobrať, no nemusíte. Džem určite nepokazí.
Po 30tich minútach pridajte 2 balenia kyseliny. Ak sa vám zdá džem príliš hustý, znova pomixujte. Premiešajte a varte ešte asi 5 minút.
Dajte variť vodu do najväčšieho hrnca ktorý doma máte.
Džem ochutnajte a ak sa vám zdá príliš kyslý, pridajte cukor. Ak vám chuť vyhovuje, urobte test hustoty (popísaný v poznámkach pod receptom)
Ak je hustota správna, naplňte flaštičky džemom asi 0,5cm od okraja.
Očistite kuchynskou utierkou okraje fľaštičky aj viečko zvnútra a završkujte.
Fľaštičky vložte do vriacej vody tak, aby bola voda po okraj. Varte 7 minút vo vriacej vode.
Po 7mich minútach fľaštičky vyberte a otočte vrškom dole. Odložte na miesto, kde môžu fľaštičky vychladnúť.