Go Back

Španielske churros s nutellou

Španielske dezert s dlhou históriou
Príprava20 mins
Varenie/Pečenie25 mins
Spolu45 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Španielska
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 8
Author: Simona

Ingrediencie

Cesto na Churros

  • 200 ML vody
  • 114 G masla
  • 100 G hladkej múky 00
  • 2 vajíčka
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilkovej arómy

Škoricový cukor

  • 1/2 HR cukru
  • 2 ČL škorice

Postup

  • V hrnci na miernom plameni prevaríme maslo a vodu.
  • Keď sa maslo roztopí, prisypeme múku. Za stáleho miešania sa vám vytvorí cesto, ktoré sa krásne spojí.
  • Keď je cesto jednotné, hrniec odstavte z plameňa nechajte cesto vychladnúť.
  • Po tom, čo je cesto studené, všľahajte po jednom vajíčko.
  • Nakoniec pridajte cukor a vanilkovú arómu.
  • Keď je všetko vyšľahané, cesto premiestnite do cukrárskeho vrecka so špičkou s vrúbkami.
  • Do samostatnej hlbokej misky (taniera) vysypte škoricu a cukor a premiešajte lyžičkou. V tomto cukre budeme churros obaľovať.
  • Do hlbokého hrnca nalejte olej, aspoň 5 cm na výšku.
  • Keď je olej horúci, pipujte do oleja cesto na dlžku asi 7-8 cm. Nechajte vyprážať churros asi minútu na jednej strane a následnej otočte v oleji. Vyprážajte z druhej strany do hlatohneda.
  • Keď je churros vypražené, vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na servítke asi 10 sekúnd. Následne churros obaľte v škoricovom cukri.
  • Pokračujte kým neminiete všetko cesto na churros.

Poznámky

Ak churros necháte po vypražení odkvapkať príliš dlho, cukor sa vám na churros už nenalepí. 
Pokojne si skúšajte churros piecť po jednom, kým naberiete trošku zručnosti.