V hrnci na miernom plameni prevaríme maslo a vodu.
Keď sa maslo roztopí, prisypeme múku. Za stáleho miešania sa vám vytvorí cesto, ktoré sa krásne spojí.
Keď je cesto jednotné, hrniec odstavte z plameňa nechajte cesto vychladnúť.
Po tom, čo je cesto studené, všľahajte po jednom vajíčko.
Nakoniec pridajte cukor a vanilkovú arómu.
Keď je všetko vyšľahané, cesto premiestnite do cukrárskeho vrecka so špičkou s vrúbkami.
Do samostatnej hlbokej misky (taniera) vysypte škoricu a cukor a premiešajte lyžičkou. V tomto cukre budeme churros obaľovať.
Do hlbokého hrnca nalejte olej, aspoň 5 cm na výšku.
Keď je olej horúci, pipujte do oleja cesto na dlžku asi 7-8 cm. Nechajte vyprážať churros asi minútu na jednej strane a následnej otočte v oleji. Vyprážajte z druhej strany do hlatohneda.
Keď je churros vypražené, vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na servítke asi 10 sekúnd. Následne churros obaľte v škoricovom cukri.
Pokračujte kým neminiete všetko cesto na churros.