Čučoriedky umyjeme a očistíme od stopiek.
Čučoriedky vložíme do hrnca spolu s cukrom a 1/4 hrnčekom vody a na miernom plameni za občasného miešania uvaríme.
Čučoriedky sú uvarené, keď majú konzistenciu podobnú džemu. Keď vareškou prejdete po dne panvice / hrnca, čučoriedková hmota sa rozdelí na dve a pomaly sa bude spájať. Vtedy je konzistencia správna. Nechajte vychladnúť.
Do čo najväčšej misky (akú doma máte) vylejeme smotanovú šľahačku. Vyšľaháme na tuhú šľahačku a vložíme od chladničky, kým na ňu príde rad.
Keď čučoriedky vychladnú, vylejeme do nich salko. Premiešame.
Do vyšľahanej šľahačky vmiešame čučoriedkovú zmes pár pohybmi, aby šľahačka úplne nespľasla. Zmes nemusí byť 100% premiešaná.
Pripravíme si formu na chlieb, prípadne inú nádobu ktorú viete uzavrieť a budeme v nej mraziť zmrzlinu. Do tejto nádoby si odstrihnite papier na pečenie tak, aby vám presahoval každú stranu nádoby / formy. Jednoduchý musí byť papier väčší ako nádoba.
Zmrzlinu vylejete na papier na pečenie. Vložte do mrazničky na 6-12 hodín (podľa vašej mrazničky). Odporúčam po šiestich hodinách skontrolovať prvýkrát, ak zmrzlinu nerobíte cez noc.
Zmrzlinu je možné naberačkou na zmrzlinu vytvarovať do kopčekov. Podávjte s čerstvým ovocím v pohári, alebo v kornútku.