Go Back

Domáca čučoriedková zmrzlina

Vynikajpce letná zmrzka zo šľahačky
Príprava40 mins
Mrazenie6 hrs
Spolu6 hrs 40 mins
Chod: Dezerty
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 8
Author: Varenápečená

Potrebujeme

  • Pekáč na pečenie chleba, prípadne iná hlbšia nádoba
  • Papier na pečenie
  • Mixér

Ingrediencie

  • 500 G čučoriedok čerstvé, alebo mrazené
  • 50 G kryštálového cukru
  • 1/2 šťava z citróna
  • 1 salko cca 400G
  • 450 ML šľahačkovej smorany - 30%?

Postup

  • Čučoriedky umyjeme a očistíme od stopiek.
  • Čučoriedky vložíme do hrnca spolu s cukrom a 1/4 hrnčekom vody a na miernom plameni za občasného miešania uvaríme.
  • Čučoriedky sú uvarené, keď majú konzistenciu podobnú džemu. Keď vareškou prejdete po dne panvice / hrnca, čučoriedková hmota sa rozdelí na dve a pomaly sa bude spájať. Vtedy je konzistencia správna. Nechajte vychladnúť.
  • Do čo najväčšej misky (akú doma máte) vylejeme smotanovú šľahačku. Vyšľaháme na tuhú šľahačku a vložíme od chladničky, kým na ňu príde rad.
  • Keď čučoriedky vychladnú, vylejeme do nich salko. Premiešame.
  • Do vyšľahanej šľahačky vmiešame čučoriedkovú zmes pár pohybmi, aby šľahačka úplne nespľasla. Zmes nemusí byť 100% premiešaná.
  • Pripravíme si formu na chlieb, prípadne inú nádobu ktorú viete uzavrieť a budeme v nej mraziť zmrzlinu. Do tejto nádoby si odstrihnite papier na pečenie tak, aby vám presahoval každú stranu nádoby / formy. Jednoduchý musí byť papier väčší ako nádoba.
  • Zmrzlinu vylejete na papier na pečenie. Vložte do mrazničky na 6-12 hodín (podľa vašej mrazničky). Odporúčam po šiestich hodinách skontrolovať prvýkrát, ak zmrzlinu nerobíte cez noc.
  • Zmrzlinu je možné naberačkou na zmrzlinu vytvarovať do kopčekov. Podávjte s čerstvým ovocím v pohári, alebo v kornútku.