Do dvoch misiek rozdelíme vajíčka na bielka a žĺtka. 120G vaječných bielkov je probližne 6 vajíčok, no vážte si to priebežte.
Bielky vyšľaháme SKORO do peny ručným šľahačom, alebo kuchynským robotom.
Keď budú bielka hustejšie, no nie ešte ako úplna pena, pridávame cukor po tretinách. Teda asi 40g cukru do bielok a miešame. Pridáme ďalších asi 40g a miešame. Došľaháme do peny.
Mandľovú múku a práškový cukor preosejeme cez sitko. Nie je potrebné ich preosiať trikrát.
Mandle a cukor vysypeme do bielkovej peny.
Ak chcete makarónky farebné, teraz je čas pridať farbivo. Môže byť prírodné, tekutné, práškové, akékoľvek. Množstvo musíte mať napísané na obale vášho vybraného farbiva.
Mandle vmiešame metódovou macaronage. Silikonovou metličkou prejdete 7 krát po obvode misky a 8.krát prejdete zo strany do vnútra. Pokračujte v miešaní, kým cesto nevytvorí ležiacku osmičku. Metličku s cestom dvihnete a skúste napodobniť ležiacku osmičku. Ak tento tvar viete napodobniť jedným ťahom, prestaňte miešať. Ak ležiacu osmičku neviete napodobniť, pokračujte v miešaní. Ak viete napodobniť viac ako jednu, ležiacu osmičku, cesto ste premiešali, no je šanca že sa ešte dá zachrániť, pokračujte v recepte.
Hmotu vložte do cukrárského vrecka. Na plech si položte papier na pečenie. Ak vám to pomôže, predkreslite si na paprie na pečenie krúžky s polomerom 3 cm. Špičku cukrárského vrecka prestrihite, aby ste mali špičku hrubú asi 0,5 cm.
Na papier na pečenie vytvárajte kolieska veľké asi 2,5 cm v polomere. Cesto sa ešte trošku roztečie.
Následne makarónky nechajte "zaschnúť". Na ich vrchu sa vytvorí tvrdá vrsta, ktorej sa môžete dotknúť prstom a cesto sa vám nenalepí na prsty. To trvá 30-40 minút pri štandardnej izbovej teplote. Pokojne to na jednej skúšajte či už je pripravená.
Keď sa vám vytvorila táto vrstva, makarónky pečte 15 minút v rúre rozohriatej na 150°C, ideálne s ventilátorom. Ak ventilátor nemáte, pečte spodný - horný ohrev 160°C