Go Back

Crepes Suzette

Francúzske palacinky s pomarančovou omáčkou
Príprava15 mins
Varenie/Pečenie25 mins
Spolu40 mins
Chod: Dezerty, Hlavné jedlá, Raňajky
Kuchyňa: Francúzska
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 4
Author: Simona

Ingrediencie

Palacinky

  • 500 ML mlieka
  • 10 PL hladkej múky
  • 2 celé vajíčka
  • 1 bal vanilkového cukru
  • štipka soli

Pomarančová omáčka

  • 50 G kryštálového cukru
  • 300 ML pomarančovej šťavy
  • šťava z 1/2 citróna
  • 30 G masla
  • 50 ML brandy

Postup

Palacinky

  • Ak môžete, pripravujte palacinky zároveň s omáčkou. Ak vám to nevyhovuje, pripravte si najprv palacinky a následne omáčku.
  • Vajíčka rozbijeme do mlieka, pridáme ostatné suroviny a vymiešame do hladkého cesta.
  • Necháme odležať 10 minút.
  • Palacinky pečieme na miernom plameni, na rastlinnom, alebo kokosovom oleji. Stačí tenká vrstva cesta, aby boli palacinky tenučké a jemné.

Pomarančová omáčka

  • Cukor nasypeme na panvicu a necháme skaramelizovať.
  • Pridáme šťavu z pomaranča a citróna.
  • Necháme chvíľu odpariť čo najviac tekutiny. Karamel sa v šťave po chvílke rozpustí, je len dôležité karamel miešať.
  • Pridáme maslo a brandy. Miešame ešte asi 3 minúty a odstavíme.
  • Palacinku vložíme do panvice s pomarančovou šťavou. Preložíme ju na polovicu a znova na polovicu. Vybrieme z panvice, a necháme odkvapkať. Položíme na tanier a servírujeme.