Zemiaky ideálne deň vopred uvaríme v šupke do polomäkka.
Keď vychladnú, prípadne o deň neskôr zemiaky ošúpeme zo šupky.
Nastrúhame na drobno na strúhadle a pridáme ostatné suroviny.
Vypracujeme hladké, mierne lepivé cesto. Nepridávame ďalšiu múku, aby neboli gnocchi nakoniec príliš tuhé.
Z vypracovaného cesta si odoberieme polovicu, ktorú rukami vyformujeme do valčeka. Ten následne šúľame do menšieho / tenšieho valčeka. Jeho priemer by mal byť asi 1 cm.
Z valčeka odkrojíme gnocch široký asi 2 cm.
Ak chcete mať gnocchi s vrúbkami, prejdete nimi po zadnej strane vidličky. Tá na nich vytvorí priehlbinky. Nie je to však nevyhnutné.
Gnocchi následne varíme vo vriacej, osolenej vode, kým vyplávajú na povrch. Potom povaríme ešte 5 minút a vyberieme z vody.
Podávame s omáčkou z receptu